Šiaulių Prisikėlimo aikštėje susirinkusi minia neįprastai paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šiauliečiai ir svečiai pusvalandį būriavosi ir ruošėsi miestui padovanoti gausiausią šypsenų panoraminę fotografiją, kurios įamžinimas pareikalavo susikaupimo, kantrumo ir truko 5 minutes.

„Šiandien Šiauliuose teko išmėginti žmonių kantrumą. Tam, kad galutinėje akcijos „Šypsokis, Saulės mieste!“ fotografijoje būtų tinkamai užfiksuoti visi akcijos dalyviai, kiekvienas iš jų buvo nufotografuotas 3-4 kartus. Tam, kad nuotraukoje jie galėtų nesunkiai rasti save ir bičiulius, prireiks dar bent kelių dienų darbo ir nuotraukos apdorojimo specialiomis kompiuterinėmis programomis“, – teigia panoraminės fotografijos specialistas A. Reznikas.

25-erius metus fotografuojantis ir nuo 2009 m. panoraminėje fotografijoje besispecializuojantis A. Reznikas teigia, kad ši fotografijos rūšis, leidžianti unikaliu kampu įamžinti išskirtinius įvykius, itin sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Fotografas pastaruoju metu gigapikselinius vaizdus dažniausiai fiksuoja užsienyje, tokiuose megapoliuose kaip Niujorkas ar Paryžius, todėl galimybė Nepriklausomybės dieną įamžinti besišypsančius Šiaulius jam pasirodė netikėta ir prasminga idėja.

Bendroje šiauliečių fotosesijoje dalyvavo ir kartu šypsotis laisvei kvietė krepšinio treneris Antanas Sireika, berniukų choro „Dagilėlis“ vadovas Remigijus Adomaitis, grupės „Kitava“ lyderė Rasa Stoškuvienė, aktorius Vladas Baranauskas, šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir kiti žinomi Šiaulių kultūros, mokslo, sporto, verslo, švietimo bei kitų sričių atstovai.