31 NATO valstybės kariuomenių vadai ir atskiru kvietimu Švedijos kariuomenės vadas, pirmininkaujant NATO karinio komiteto pirmininkui admirolui Rob Bauer, suplanuotų 5-ių sesijų metu aptars Aljanso strateginės svarbos klausimus.

NATO generalinis sekretorius Jens Stoltenberg prisijungs prie Karinio komiteto pirmojoje sesijoje, kurioje bus svarstomi pagrindiniai prioritetai ir iššūkiai. Antrojoje sesijoje kariuomenių vadai aptars Rusijos karą prieš Ukrainą bei NATO ir sąjungininkų paramą Ukrainai. Trečiojoje sesijoje pagrindinis dėmesys bus skiriamas Aljanso atgrasymo ir gynybos stiprinimui aptarti prieš Vilniaus viršūnių susitikimo sprendimus. Ketvirtoje ir penktoje sesijoje Karinis komitetas pateiks papildomų nurodymų ir gairių, susijusių su esminiu NATO gynybos pozicijos pertvarkymu, dėl kurio susitarta Madrido viršūnių susitikime, nurodoma Lietuvos kariuomenės (LK) pranešime.

Ketvirtadienį Europos sąjungos šalių kariuomenių vadai ES tarybos štabe aptars ES bendradarbiavimą su NATO, ES karines operacijas bei mokymo misijas ir jų eigą, karinių pajėgumų vystymą, taip pat Vokietijos iniciatyvos „Strateginis kompasas“ eigą.

Kaip pabrėžia LK, svarbi susitikimo tema bus tolimesnė parama Ukrainai, ES šalių tarpusavio derinimas įsigyjant ir tiekiant Ukrainai reikalingą paramą ilgalaikėje ir trumpalaikėje perspektyvoje, išmoktos bendrų, didelės vertės įsigijimų pamokos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją