Iškilmingoje laužų uždegimo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys svarstė, jei ne Lietuvos gynėjų drąsa tądien, veikiausiai šalis šiandien būtų Ukrainos situacijoje.

„Šiandien vertindamas, ką mes padarėme 1991 metų sausio mėnesį, aš linkęs paklausti, o kas būtų, jeigu būtų? Mes dabar labai aiškiai matome, kas vyksta Ukrainoje. Ir būtų taip baisu, kaip dabar Ukrainoje. Tai mūsų ryžtas, mūsų drąsa, noras turėti laisvę nugalėjo viską. Dabar esame laisvi, klestintys ir visi mylime savo tėvynę Lietuvą“, – renginio metu kalbėjo V. Rupšys.

„Šiandien turbūt galime suprasti, kas būtų, jei tos laisvės tada nebūtume iškovoję. Čia būtume greičiausiai kalbėję kita kalba. Būtų buvę baisu, kaip dabar yra toje okupuotoje Ukrainos dalyje“, – pridūrė jis.

Ceremonijoje taip pat dalyvavęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vylėsi, kad, kaip kad 1991-ųjų įvykiai parodė, taip ir šie metai įrodys, jog laisvos tautos nėra pavergiamos.

„Prabėgo trisdešimt metų, bet vis tik Europos viduryje tebemiršta žmonės nuo agresorių rankos. Kad okupantai vis dar mėgina sugrįžti į laisvas šalis, pavergti laisvas tautas. Bet kaip 1991 metai parodė, taip ir šie metai įrodys – laisvos tautos nėra pavergiamos“, – sakė ministras.

Iškilminga laužų uždegimo ceremonija vyksta Nepriklausomybės aikštėje, prie Vilniaus televizijos bokšto ir prie Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastato.

Laisvės gynėjų minėjimo renginiuose, skirtuose prisiminti 1991-ųjų akimirkas, dalyvauja prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas bei kiti politikai.

Atminimo laužų uždegimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje:

Atminimo laužų uždegimo ceremonija prie Vilniaus televizijos bokšto"

Atminimo laužų uždegimo ceremonija prie Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastato:

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją