Tokį Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadų susitarimą sekmadienį Krašto apsaugos ministerijoje pasirašė brigados generolas Valdemaras Rupšys ir generolas leitenantas Jorgas Vollmeris.

„Brigados „Geležinis Vilkas“ afiliacija su Vokietijos divizija atvers platesnes galimybes per mokymus ir pratybas užtikrinti tinkamą mūsų brigados pasirengimą veikti divizijos sudėtyje“, – Krašto apsaugos ministerijos susitarime cituojamas Sausumos pajėgų vadas V. Rupšys.

„Šis susitarimas – tai dar vienas akmuo į sieną, kurią bendrai statome. Brigados „Geležinis Vilkas“ priskyrimas Vokietijos kariuomenės divizijai kaip niekad anksčiau sustiprins mūsų bendradarbiavimą“, – pasirašius susitarimą sakė Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas.

Lietuvos kariuomenės mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ šiais metais pradėjo vykdyti bendrą karinį rengimą su Vokietijos sausumos pajėgų vienetais.

Anot KAM, priskyrus Lietuvos brigadą Vokietijos divizijai, mokymų ir pratybų programa tik intensyvės: be štabo lygmens mokymų, taip pat bus organizuojami specialistų kursai, patirties pasidalinimo seminarai. Taip pat planuojamas Lietuvos karininkų skyrimas tarnauti į Vokietijos divizijos štabą.

Tarptautinis NATO batalionas Lietuvoje yra integruotas į „Geležinio Vilko“ brigadą.

Ši brigada iki 2018 metų mokymo tikslais buvo daugiau nei dešimtmetį priskirta Danijos divizijai. Nuo šių metų bendradarbiavimą su danais perėmė kita Lietuvos kariuomenės brigada „Žemaitija“.