Pasak Krašto apsaugos ministerijos, šaudmenų rezervai Lietuvos kariuomenėje pradedami atnaujinti siekiant stiprinti Lietuvos gynybinį pajėgumą.

Šovinius kariuomenei gamino akcinė bendrovė „Giraitės ginkluotės gamykla“, iš kurios taip pat planuojama įsigyti vidutiniam kulkosvaidžiui ir taiklaus šaulio šautuvui skirtų šovinių.

„Susiklosčius dabartinei saugumo situacijai dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje, „Giraitės ginkluotės gamykla“ yra svarbi kaip vietos gamintojas, kuris garantuoja šaudmenų tiekimo saugumą ir tvarumą krizės atveju ,“ – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Ministro teigimu, ši lietuviška gamykla Lietuvos kariuomenei yra svarbi ir dėl savo pajėgumų prireikus pateikti produkciją dvigubai ar net trigubai didesniais nei įprasta kiekiais.

Reikiamų kalibrų šovinių Lietuvos kariuomenė iš Giraitės perka nuo 2001 metų. Didžiausi pirkimai buvo atlikti 2001–2003, 2008 metais.

2010 metais sustabdžius pirkimus buvo naudojamos šovinių atsargos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)