Šventės metu Garbės sargybos kuopos kariai pademonstruos naują ir dar niekur nerodytą parodomąją programą. Lankytojai karinių palapinių miestelyje galės susipažinti su visomis Lietuvos kariuomenės pajėgomis ir jų naudojama įranga bei amunicija. Iš arčiau bus galima pamatyti sraigtasparnį „Mi-8“, raketų paleidimo kompleksą „Stinger“, šarvuotį „M-113“, Lietuvoje šiuo metu dislokuoti amerikiečių kariai į Marijampolę atsigabens tanką „M1A2 Abrams“, visureigių „HMMWV“ ir kitos įrangos. Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ įrengs operacijų vadavietę, kurioje apsilankę žmonės galės pamatyti, iš kur yra vadovaujama mūšiams. Savo palapinę bus įrengusios ir Specialiųjų operacijų pajėgos.

Šventės akcentas – dvi karinės operacijos. Viena jų – šiuolaikinė jungtinė NATO sąjungininkų karinė operacija, kurią vykdys Lietuvos, JAV ir Portugalijos kariai, o kita – partizaninės kovos inscenizacija, skirta paminėti 70 metų sukakčiai nuo Kalniškės mūšio. Pastarąjį mūšį bus galima pamatyti ir šeštadienį Lazdijų rajone, Kalniškės miške.

Šventės Marijampolėje atidaryme dalyvaus Prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Detalesnę renginio programą galima rasti Krašto apsaugos ministerijos internetinėje svetainėje.