Krašto apsaugos ministerija (KAM) skelbia, kad tarnybiniuose butuose nepagrįstai gyvena apie pusšimtį buvusių karių, tad butai net neiškėlus gyventojų perduodami Turto bankui. Šis turi juos parduoti kartu su visais įnamiais.

„Bendradarbiaudami su Turto banku butus atiduodam dalimis. Mano žiniomis, Turto bankas 13 butų pardavė. Žmonės tą turtą gali įsigyti aukciono būdu“, – sakė Krašto apsaugos viceministrė Indrė Pociūtė-Levickienė.

Turto bankas butus su nelegaliais nuomininkais parduoti gauna pirmą kartą.

„Čia yra vienetinis toks atvejis. Mes jeigu ir perimam iš biudžetinių įstaigų nekilnojamąjį turtą, skirtą pardavimui per valstybės nekilnojamojo turto atnaujinimą, tai yra kaip taisyklė teisėti santykiai: ar tai būtų Seimo kanceliarijos darbuotojai, ar tai būtų komerciniai nuomininkai, nustatyta tvarka laimėję konkursus. Tai yra unikalus atvejis“, – pasakojo Turto banko atstovas Dainius Juozėnas.

KAM skelbia, kad beveik 40 iš pusšimčio neteisėtai tarnybiniuose butuose gyvenančių buvusių karių patys turi nekilnojamojo turto, tačiau ne visi. Kai kurie 20 metų tarnavę kariai taip ir nesulaukė, kada jiems leis tarnybinį butą privatizuoti. Tarnybos metu vadovybė tai žadėjo ne kartą, todėl kariai kitų būstų nepirko.

Kelių neturinčių kur eiti buvusių karių butų pardavimas atidėtas.

„Dabar pardavinėjam 9 ir 4 yra šiek tiek sulaikyti. Tie asmenys yra gavę perspėjimus, jiems yra paskaičiuotas naujas mokestis už naudojimąsi patalpomis. Turbūt negalima to laikyti teisėta nuoma, tačiau taip pat negalima teigti, kad jie daro žalą valstybei“, – sakė D.Juozėnas.

Pirmą kartą butus su gyventojais gavęs parduoti Turto bankas viliasi, kad buvusių karių su antstoliais iškeldinti neteks. Neturintiems kur eiti atsargos kariams duoti metai, per kuriuos jie turi arba susitaupyti pinigų butams, kuriuose gyvena įsigyti, arba išsikraustyti lauk.