Lietuvos ir Lenkijos pirmosios ponios globoja pirmadienį Prezidentūroje vyksiančią tarptautinę konferenciją „Informacijos prieinamumas žmonėms su negalia“.

Renginio išvakarėse viešnios domėjosi Nacionalinės bibliotekos gerąja patirtimi sprendžiant tinkamos aplinkos – infrastruktūros ir informacijos – prieinamumo klausimus.

Bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasakojo, kaip Lietuvos bibliotekos pritaikytos įvairių poreikių žmonėms, aprodė naują, regėjimo negalią turintiems žmonėms skirtą paslaugų erdvę, pasakojo apie netradicines Nacionalinės bibliotekos paslaugas, TV studijos veiklą, medijų ir kūrybinių dirbtuvių „Pats sau“ pasiekimus.

Lenkijos pirmajai poniai A. Kornhauser-Dudai buvo pristatytas ponios D. Nausėdienės globojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas „Knygų startas“, kurio tikslas – užauginti Lietuvoje pirmąją kartą vaikų, kurių skaitymo patirtis prasideda nuo pirmųjų dienų, skatinti skaitymą šeimoje ir padėti jauniems tėvams įsisąmoninti ankstyvojo skaitymo svarbą, suteikti jiems reikalingų priemonių ir žinių.

„Džiaugiuosi, kad „Knygų starto“ projektas vykdomas galvojant apie šeimas, kuriose kalbama ne tik lietuviškai“, – sakė projekto globėja D. Nausėdienė.

„Esu sužavėta, kokie įspūdingi projektai vykdomi šioje bibliotekoje ir kiek daug galimybių bei paslaugų čia siūloma kiekvienam“, – kalbėjo A. Kornhauser-Duda.

Kaip praneša Prezidentūra, Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente abi pirmosios ponios apžiūrėjo knygų parodą, dalyvavo projekto „Knygų startas“ renginyje, kur bendravo su mažaisiais bibliotekos lankytojais, lietuviškai ir lenkiškai skaitė jiems specialiai projektui sukurtą knygą „Kapt kapt kapt“, apdovanojo vaikus „Knygų starto“ lauknešėliais bei knygelėmis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)