Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkė, Teisėjų tarybos pirmininkė S. Rudėnaitė, kalbėdama apie pastaruoju metu Lietuvos teismuose susiklosčiusią padėtį, jau neberinko mandagių žodžių.

„Mes esame bėdoje, už tai ir kalbame garsiai. Mes esame bėdoje ne tik dėl to, kad teisėjai ir visi kiti neuždirba tiek, kad galėtų oriai gyventi, bet esame bėdoje, nes komplikuojasi situacija ir ima blogėti teismų veiklos rodikliai. Šiandien neturime 70 teisėjų, nežinau tikslaus skaičiaus, kiek trūksta teisėjų padėjėjų ir teismo sekretorių, bet reikia suvokti, kad jei nėra žmonių, tai kitiems darbo krūvis didėja. Jau dabar gauname signalus iš apylinkių ir apygardos teismų, kad tose bylose, kur reikia ir teismo sekretorės, posėdžiai nevyksta, kad tų sekretorių nėra. O jų negali prisikviesti į tokį darbą, kai tau valstybė moka 800 eurų, tai maždaug tiek, kiek tame pačiame teisme gauna pagalbinis darbininkas, kiemsargis. Tai dabar yra tokia situacija, kad labai ilgės bylų terminai, jie jau ilgėja, tad išlaidos vėl didėja. Baudžiamosiose bylose labai gali atsitikti, kad kai kurios bylos dėl to, kad sukanka senatis, tiesiog bus nutraukiamos“, – problemas ir galimas pasekmes vardijo S. Rudėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)