Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien dar kartą pabrėžė, jog esame prieš ISIS nukreiptos koalicijos nariai ir vienareikšmiškai remiame ir remsime kovą prieš ISIS. Lietuva solidarizuojasi su Prancūzija, kurios žmonės tragedijos akivaizdoje kartojo: „Mūsų neįbauginsi“. Mes suprantame skausmą visų, kuriuos paveikė ISIS, „Boko Haram“ ir kitų teroristinių grupuočių smurtas ir skerdynės“, - Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojama R. Murmokaitė.

JT Saugumo Taryba posėdyje vienbalsiai priėmė rezoliuciją 2249 dėl kovos su terorizmu. Lietuvos nuolatinė atstovė JT ragino kritiškai įvertinti kovos su terorizmu efektyvumą. Pasak jos, būtina užtikrinti visos JT sistemos sklandžią ir efektyvią veiklą kovojant su terorizmu, kad atskiri padaliniai ne dubliuotų, o papildytų vienas kito veiklą teikiant pagalbą šalims ir ugdant kovai su terorizmu skirtus pajėgumus. Būtina ardyti teroristų finansavimo šaltinius ir efektyviau siekti užkirsti kelią galimai asmenų radikalizacijai.

Priimta JT Saugumo Tarybos rezoliucija teroristinę grupuotę "Islamo valstybė" įvardija precedento neturinčia ir globalią grėsmę tarptautinei taikai ir saugumui keliančia organizacija. Rezoliucijoje Saugumo Tarybos narės pasmerkė šiais metais ISIL įvykdytus išpuolius Suse, Ankaroje, Sinajuje, Beirute ir Paryžiuje. JT Saugumo Taryba paragino visas JT nares imtis visų būtinų priemonių, atitinkančių tarptautinę teisę, siekiant sustiprinti ir koordinuoti pastangas tam, kad būtų užkirstas kelias ISIS ir kitų su „Al-Qaida“ susijusių grupuočių bei individų teroristiniams išpuoliams.

2014-2015 m. Lietuvos nuolatinė atstovė JT R. Murmokaitė pirmininkauja JT Saugumo Tarybos kovos su terorizmu komitetui.