Kaip ryte skelbė ministerija, per šeštadienį ir penktadienį iš viso patvirtinti 43 nauji atvejai: nors šeštadienį skelbta, kad penktadienį naujų atvejų buvo aštuoni, pasak ministerijos, paaiškėjo, kad jų buvo daugiau.

Kiek konkrečiai – šiuo metu tikslinama, tačiau nurodoma, jog bendra dviejų dienų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičių suma yra 43.

Buvo informuojama, kad iš 43 per savaitgalį nustatytų naujų koronaviruso atvejų 15 yra nustatyti Antavilių pensionate, 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, vilniečiams dar žinomoje kaip Antakalnio ligoninė, BNS sekmadienį sakė NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Antaviliuose – 15 naujų ir 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje“, – sakė ji.

Pasak NVSC atstovės, kol kas neturima duomenų, ar šie atvejai patvirtinti pacientams, ar įstaigų personalui.

„Visi likę pavieniai ir yra vienas šeiminis atvejis“, – sakė D. Razmuvienė.

Skelbdama naujus atvejus Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį informavo, jog penktadienį nustatytų atvejų buvo daugiau nei aštuoni; kaip buvo pranešta šeštadienį, šiuo metu aiškinamasi, kiek iš šių 43 atvejų buvo nustatyta šeštadienį, o kiek – penktadienį.

Žmonės atsipalaiduoja, todėl atvejų daugėja

D. Razmuvienė LRT radijui komentavo, kad užsikrėtimų koranovirusu skaičiui įtakos turi ir švelninamos karantino sąlygos.

Daiva Razmuvienė

„Testas turi būti išsiųstas ir tas žmogus, kuriam jis buvo atliktas, turi būti surastas. Taip atliekamas epidemiologinis tyrimas. Šis procesas užima laiko, todėl vakar (šeštadienį – LRT.lt) buvo paskelbti 8 nauji atvejai iš tų ištirtų 43, o šiandien (sekmadienį – LRT.lt) yra 35. Didžioji dalis iš jų, t. y. 15 atvejų, užregistruoti Antavilių globos namuose, 10 atvejų – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Tad čia yra du stambūs židiniai.

Pats faktas, kad atvejų daugėja, o tai jau yra blogai. Žmonės atsipalaiduoja, kaip mes galime matyti iš to, kas vyksta senamiestyje ir kitur, užtat ir turime padidėjusius rezultatus“, – LRT radijui aiškino D. Razmuvienė.

Pasveiko 828 užsikrėtusieji, tebeserga 597, 50 žmonių mirė. Per vakar atlikta 3581 tyrimas, iš viso iki šiol atlikta 183 tūkst. 913 tyrimų.