Pasak jo, šiuo metu mieste baigiama grupinių boilerinių atnaujinimo sistema. Ją baigus iki naujųjų metų neliks namų, kuriems karštas vanduo tiekiamas iš nutolusių grupinių boilerių, taip sumažės šilumos nuostoliai.

Kaune, kaip ir Vilniuje, šildymo sezonas pradėtas penktadienį - tada pradėtos šildyti savivaldybės įstaigos. Iki trečiadienio bus šildomi visi pastatai. Kaune kaina šiek tiek sumažinta ir šį sezoną sieks 11,97 cento už kWh, Eltai sakė Kauno savivaldybės energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Jo teigimu, prieš šildymo sezoną vyko planuotas kapitalinis dalies šildymo tinklų remontas.

Klaipėdoje šildymas pradedamas nuo antradienio, pranešė "Klaipėdos energija". Bendrovė paliko tą pačią šilumos kainą kaip pernai - 10,47 cento už kWh. Klaipėdoje prieš šildymo sezoną taip pat remontuotos ir atnaujintos tiekimo trasos, šilumos gamybos įrenginiai.

Šiauliuose, kaip Eltą informavo miesto savivaldybės infrastruktūros skyriuje, švietimo ir gydymo įstaigoms šiluma pradėta tiekti nuo penktadienio. Jos kaina bus 11,98 cento už kWh. Šiaulių mieste prieš šį šildymo sezoną jau visuose namuose įrengti automatizuoti šilumos punktai.

Panevėžyje šildymas pradedamas dviem etapais: pirmadienį - šiaurinėje, antradienį - pietinėje miesto dalyje. Miestui šilumą tiekiančios "Panevėžio energijos" tarifai šiemet nepakeisti, kaina liks 11,45 cento už kWh.

Anot miesto ūkio skyriaus vadovaujančio eksploatavimo inžinieriaus Viktoro Trofimovo, Panevėžyje buvo likviduojamos grupinės boilerinės.

Šildymo sezonas Lietuvoje pradedamas po to, kai tris paras iš eilės oro temperatūra neviršija 10 laipsnių. Pernai šildymas pradėtas keliomis dienomis anksčiau nei šiemet.