Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad ryte magistralinių ir krašto kelių dangos buvo šlapios. Kai kur būta šlapio sniego provėžų.

Rajoniniai keliai buvo padengti suledėjusiu ar šlapiu sniegu, pavojingos šių kelių vietos - staigūs posūkiai, stačios įkalnės - barstomos.

Taip pat platinami ir valomi rajoniniai keliai bei pagrindinių kelių kelkraščiai.

„Keliuose šiandien eismo sąlygos primena pavasarį, o ne sausio pradžią. Beveik visi rajoniniai keliai yra išvažiuojami, tačiau tie keliai, kurie buvo labai gerai nuvalyti, dėl lietaus ir šilumos apledėjo ir šiuo metu atsirado kita problema - jie tapo labai slidūs. Šiuo metu barstomos pavojingos šių kelių vietos - staigūs posūkiai, įkalnės", - pasakojo Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistė Violeta Puodėnaitė.

„Magistralinių kelių dangos yra šlapios, krašto kelių - taip pat, kai kur dar yra sniego provėžų, daugiausia miškingose vietovėse. Pagrindiniuose keliuose problema ne rūkas, bet reikėtų atsargiau važiuoti kelkraščiais, nes jie irgi tapo apledėję ir slidūs dėl orų pasikeitimų. O dėl šalia kelio esančių sniego volų, kai kuriuose ruožuose atsirado vandens sankaupų, tai tokiose vietose kelių tarnybos daro vandens nuleidimo darbus nuo magistralinių ir krašto kelių, prakasinėja sniego volus, kad galėtų nubėgti vanduo", - pridūrė direkcijos atstovė.