Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas skelbia, kad naujas atvejis fiksuotas Klaipėdoje.

„Ir vėlgi, deja, bet jau turiu informacijos, kad į KUL atvežtas dar vienas COVID-19 virusu užsikrėtęs kretingiškis.

Tai jaunas studentas, Kovo 10 d. parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug...

Visuomenės Sveikatos Centras (VSC) neatidėliotinai imsis šios informacijos tikslinimo ir būtinųjų tikrinimų, nenoriu skleisti nereikalingų baimių, bet siūlau visiems itin dėmesingai sekti oficialią informaciją bei medikų nurodymus, baimei ir panikai pasiduoti nevalia, nes tai – trumpiausias kelias į chaosą.

Šiuo metu jaunuolis jaučiasi patenkinamai, linkiu jam kuo greičiau pasveikti ir grįžti į pilnavertį gyvenimą, į studijas, neabejoju, kad klaipėdiečiai medikai padarys viską, kas nuo jų priklauso, nes tai – aukščiausios klasės profesionalai.

Beje, ir dar 11 mėginių iškeliavę vis dar į Vilnių, šiandien apie pietus bus aiškūs atsakymai ir visais tais atvejais...", – savo paskyroje rašo V. Grubliauskas.

„Kai tik žinosiu daugiau informacijos, pasidalinsiu su jumis ja neatidėliodamas ir nebarstydamas po trupinėlį, tarsi medžiodamas jūsų dėmesį, tačiau esu giliai įsitikinęs - norint įveikti net ir tokį grėsmingą ir itin pavojingą bei klastingą virusą, svarbiausia žinoti visą reikalingą ir be abejo - teisingą informaciją.

„Likime budrūs, dėmesingi, itin atsargūs ir nuolatos ir visur rūpestingai laikydamiesi (be abejo, skatindami ir visus kitus) asmeninės higienos, švaros ir tvarkos. Tik bendrų pastangų dėka, susitelkę ir atsakingai elgdamiesi įveiksime šį mirtinai pavojingą infekciją. Klaipėdajau priešakinėse kovos su COVID-19 virusu fronto linijose, tuo viskas ir pasakyta", – rašo meras.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad kovo 14 d., Lietuvoje patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis.

Detalesnė informacija – 11.00 val. rengiamoje trumpojoje spaudos konferencijoje.

Kovo 14 d. 9.00 val. duomenimis:

• Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 7 (1 patvirtintas 2020-02-28 4.00 val., 2 patvirtinti 2020-03-10 22 val., 3 patvirtinti 2020-03-13 13 val., 1 patvirtintas 2020-03-14 01.30 val.)

• Per vakar dieną ištirta: 76 (iš jų 44 iki vidurnakčio, 32 po vidurnakčio)

• Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 442

Šeštadienį Lietuvoje patvirtintas naujas koronaviruso atvejis, jis nustatytas Kretingos gyventojui Klaipėdoje, BNS patvirtino miesto meras V. Grubliauskas.

„Taip yra patvirtintas atvejis, daugiau informacijos turėtų pateikti ligoninė“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Feisbuke meras nurodė, kad į Kauno universitetinę ligoninę atvežtas virusu užsikrėtęs jaunas kretingiškis, grįžęs iš Danijos.

„Tai – jaunas studentas, Kovo 10 dieną parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug“, – skelbia meras.

Pasak V. Grubliausko, jaunuolis jaučiasi gerai ir linki jam pasveikti. Anot jo, iš Klaipėdos į Vilnių išsiųsti naujausi 11 mėginių, tyrimų rezultatų tikimasi apie vidurdienį.

Detalesnę informaciją žadama pateikti priešpiet Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamoje spaudos konferencijoje.

Patvirtinus naujausią COVID-19 atvejį, Lietuvoje registruoti jau septyni užsikrėtimai koronavirusu.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdytas ugdymo procesas, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigų veikla, uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Kitą savaitę Vyriausybei dėl koronaviruso grėsmės bus siūloma Lietuvoje skelbti karantiną, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Teiksime siūlymą kitą savaitę, kai ministrai susirinks, dėl karantino skelbimo valstybėje“, – teigė jis.

A. Veryga sakė, kad karantino paskelbimas leis įjungti dar griežtesnes apsaugos priemones.

„Tada jau įsijungia ir labai griežtos priemonės, jos atriša rankas sudrausminti tuos neklaužadas, kurie labai keistai argumentuoja savo nesiizoliavimą, jie sako: mes nebijome viruso“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, karantinas leistų ir paprasčiau vykdyti valstybės sienų kontrolę.

Penktadienio duomenimis, Lietuvoje buvo užfiksuoti 6 koronaviruso atvejai.

3 iš jų buvo izoliuoti Kaune, vienas – Šiauliuose (diagnozuota vasario 28 dieną). Dar po vieną atvejį buvo Vilniuje ir Klaipėdoje.

Paskutiniai 3 atvejai nustatyti žmonėms, grįžusiems iš Italijos, Ispanijos ir Tenerifės.