„Hospitalizuoti 98 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 11, 5 yra ventiliuojami ir 24 gydomi su deguonies kaukėmis“, – penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtoje spaudos konferencijoje informavo R. Lingienė.

Apžvelgė situaciją Antavilių pensionate

R. Lingienės teigimu, ketvirtadienį dar du koronaviruso atvejai nustatyti Antavilių pensionate.

„Tie darbuotojai pasijuto blogai, iškart iš darbo buvo nuvežti į Santaros klinikas. Jie dirbo su didelės rizikos sąlytį turėjusiais asmenimis Antavilių pensionate. NVSC specialistai aiškinasi papildomus sąlytį turėjusius asmenis, jų pobūdį ir rizikos laipsnį“, – sakė R. Lingienė ir pridūrė, kad vyksta pakartotinis pacientų ir darbuotojų tyrimas.

„Nuo pat pradžių pensionate yra užregistruota 18 susirgusių COVID-19 infekcija, iš jų 8 darbuotojai ir 10 pacientų. Buvo nustatyta 16 sąlytį turėjusių darbuotojų, iš jų net 6 paskui nustatyta COVID-19 liga. Darbuotojai izoliuoti, kaip ir sąlytį turėję 90 pacientų. Iš jų susirgo 10 pacientų, jie perkelti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę“, – sakė R. Lingienė.

Ji taip pat informavo, kad pensionate yra imtasi būtinųjų priemonių: suformuotos darbuotojų komandos, pacientai išskirstyti, atliekama patalpų dezinfekcija.

Naujas įvežtinis atvejis – Telšiuose

Specialistė taip pat informavo apie naują įvežtinį atvejį, nustatytą Telšių apskrityje.

„Asmuo gegužės 5 d. grįžo iš Švedijos, Klaipėdoje paimtas mėginys ir gautas teigiamas rezultatas. Žmogus simptomų nejaučia“, – teigė R. Lingienė. Ji akcentavo, kad šiuo atveju buvo nustatyti 6 kontaktiniai asmenys – 3 Lietuvoje ir 3 Švedijoje.

R. Lingienė informavo, kad penktadienį koronavirusas nustatytas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientui.

„Šiandien gavome informaciją apie Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientui diagnozuotą COVID-19 ligą. Asmuo hospitalizuotas Santaros klinikose, (...) priklauso rizikos grupei dėl savo amžiaus“, – apibendrino NVSC atstovė.