Pirminiais duomenimis, karys dėl aukštos temperatūros ir pykinimo sekmadienį per pietus kreipėsi į Ruklos pirminės karių sveikatos priežiūros centro medikus.

Suteikus būtinąją pirmąją medicinos pagalbą karys buvo nuvežtas į Jonavos ligoninę, vėliau į Kauno klinikas ir Kauno infekcinę ligoninę.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad šiandien ryte Kauno infekcinėje ligoninėje mirė nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys jaunesnysis eilinis Martynas Jurkus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybė reiškia nuoširdžią ir gilią užuojautą mirusio kario artimiesiems", - teigiama ministerijos pranešime.

Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko vadas pulkininkas leitenantas Aleksiejus Gaiževskis susisiekė su kario artimaisiais ir išreiškė užuojautą dėl sūnaus netekties.

Jaunesnysis eilinis Martynas Jurkus tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo šių metų balandžio 4 d. ir šiuo metu tarnavo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje. Pastaruoju metu karys nusiskundimų sveikata neturėjo.

Šiuo metu pradėtas tyrimas dėl įvykio aplinkybių.

D. Grybauskaitė pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl šauktinio kario M. Jurkaus mirties.

„Netekome jauno Lietuvos kario, savanoriškai pasirinkusio atlikti pareigą tėvynei. Šauktinio pasiryžimas yra atsakomybės už savo šalį, meilės ir pasiaukojimo Lietuvai pavyzdys", - rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Prezidentė pareiškė nuoširdžią užuojautą kario M. Jurkaus artimiesiems, bičiuliams ir visai Lietuvos kariuomenei.