Antakalnio kapinėse bus surengta gėlių padėjimo ceremonija prie paminklo žuvusiems už Tėvynę.

Vėliau Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyks minėjimas.

Prieš vidurdienį 11.59 val. visuomeninis projektas „Misija Sibiras“ kviečia žmones visuotinei tylos minutei. Tokia iniciatyva rengiama trečius metus.

„Vienai minutei prekybos centrai išjungs muziką, nutils radijas mūsų automobiliuose, nustosime naršyti internete, atsiplėšime nuo darbų ir pagerbsime tylos minute tuos, kurie niekada negrįžo namo“, – rašoma akcijai skirtoje interneto svetainėje.

Iš karto po to Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo iškilmingoje ceremonijoje bus iškelta Lietuvos vėliava.

Vėliau Aukų gatvėje Vilniuje bus rengiamas okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo ceremonija prie paminklų politiniams kaliniams ir tremtiniams.

13 val. šalia Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose prasidės akcija „Ištark, išgirsk, išsaugok“, jos metu žmonės skaitys tremtinių ir politinių kalinių vardus. Prie šios iniciatyvos prisijungs ir Jungtinių Valstijų lietuviai. Jie žmonių vardus skaitys Vašingtone prie paminklo komunizmo aukoms atminti.

Po to prie Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memorialo organizuojama atminimo valanda, panašus renginys vyks ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro kieme.

Vilniaus mokytojų namuose bus skaitomos ištremtų pedagogų pavardės.

Penktadienį pavakare vyks šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.

Šią dieną taip pat bus pagerbtas pirmosios sovietų okupacijos aukos, pasieniečio Aleksandro Barausko atminimas.

Sovietams okupavus Lietuvą 1940–1953 metais iš šalies ištremta apie 130 tūkst. žmonių, dar apie 156 tūkst. lietuvių buvo įkalinta.