Suskaičiavus duomenis visose 1972 rinkimų apylinkėse, G. Nausėda gavo 876 tūkst. 749 arba beveik 66 proc. balsų, o buvusi finansų ministrė I. Šimonytė – 437 tūkst. 399 arba beveik 33 proc. balsų.

Palyginti su pirmuoju prezidento rinkimų turu, G. Nausėda rėmėjų skaičių daugiau nei padvigubino, tuo metu I. Šimonytė dalį jų prarado. Per pirmąjį turą už ją balsavo 446 tūkst. 719 rinkėjų.

I. Šimonytė nė vienoje savivaldybėje nesurinko daugiausia balsų, visur pirmavo jos varžovas.

Rinkimų dieną balsuoti galima bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje. Atėjus ne į savo rinkimų apylinkę, gali tekti truputį ilgiau palaukti, kol asmuo bus patikrintas sąraše.

Taip pat bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje gali balsuoti ir savo išvykimą deklaravę asmenys, bei tie, kurie yra deklaravę savo registracijos vietą prie savivaldybių.

Iki 20 val. sekmadienį draudžiama rinkimų agitacija.

Prezidento rinkimuose rinkėjai spręs, kas ateinančiai penkerių metų kadencijai pakeis dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę. Antrame ture šiuose rinkimuose varžosi Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.

Rinkėjai taip pat sprendžia, kas Lietuvą atstovaus Europos Parlamente. Į vienuoliką vietų šioje institucijoje pretenduoja 301 asmuo, iš jų – 198 vyrai.

EP rinkimuose bus galima reitinguoti

Rinkimuose į Europos Parlamentą rinkėjui bus pateiktas vienas biuletenis, kuriame reikės pažymėti tik vieną kandidatų sąrašą iš 16 galimų ir įrašyti 5 skirtingus kandidatų numerius iš pažymėto kandidatų sąrašo, kuriems rinkėjas nori skirti pirmumo balsus

VRK primena, kad vienas įrašytas kandidato numeris yra lygus vienam pirmumo balsui. Kandidatų rinkimų numerius reikia įrašyti apatinėje biuletenio dalyje esančiuose langeliuose.

Pirmumo balsus galima skirti ir mažiau nei penkiems kandidatams arba neskirti nė vienam. Įrašius to paties kandidato numerį keletą kartų, įskaitomas bus tik vienas pirmumo balsas.

Numerių surašymo eiliškumas nėra svarbus. Kandidato numerio įrašymas į bet kurį langelį suteikia tik vieną pirmumo balsą. Kandidatų sąrašai pateikiami pagal burtų keliu ištrauktus numerius.

Tam, kad rinkėjo biuletenis būtų galiojantis svarbu pažymėti kandidatų sąrašą už kurį rinkėjas balsuoja.