D. Zalkalianis Vilniuje susitiks su premjeru Sauliumi Skverneliu, Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai taip pat dalyvaus dvišalės Europos ir euroatlantinės integracijos komisijos posėdyje.

Per susitikimą taip pat planuojama aptarti dvišalį bendradarbiavimą ir situaciją Gruzijoje artėjant sekmadienį vyksiantiems prezidento rinkimams, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Gruzijos ekspertų nuomone, iš 25 pretendentų į valstybės vadovo postą daugiausiai šansų laimėti turi du – nepriklausoma kandidatė, parlamento narė ir buvusi užsienio reikalų ministrė Salomė Zurabišvili, ją aktyviai palaiko valdančioji partija „Gruzijos svajonė“, bei buvusios valdančiosios partijos „Vieningas nacionalinis judėjimas“ iškeltas kandidatas, taip pat buvęs užsienio reikalų ministras Grigolas Vašadzė.

Gruzija siekia tapti Europos Sąjungos ir NATO nare, tačiau artimiausiais metais tokios galimybės atrodo miglotos.

Po 2008 metų karo Maskva nepriklausomomis pripažino praėjusiame amžiuje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną Abchaziją.

Rusija yra dislokavusi tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Gruzijos užsienio reikalų ministras Vilniuje taip pat apsilankys Signatarų namuose bei pagerbs žuvusiuosius už Lietuvos laisvę Antakalnio kapinėse.