Vizito metu Europos Parlamento delegacijos nariai susitiks su Seimo nariais, Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos ir Krašto apsaugos ministerijos viceministrais. Delegacijos darbotvarkėje taip pat numatyti susitikimai su Vilniuje reziduojančiais Baltarusijos opozicijos atstovais, žmogaus teisių gynėjais, pasipriešinimą A. Lukašenkos režimui palaikančiais Baltarusijos piliečiais bei Europos humanitarinio universiteto bendruomene.

Europarlamentarai taip pat lankysis Lietuvos kariuomenės karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje bei vyks į Lietuvos-Baltarusijos pasienį, kur jie susitiks su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovais, rašoma pranešime.

Europos Parlamento delegacija ryšiams su Baltarusija buvo įsteigta 1994 m., netrukus po to, kai šalis atgavo nepriklausomybę. Šiuo metu Europos Parlamentas nepalaiko oficialių santykių su Baltarusijos parlamentu dėl to, kad šalyje nuolat nepavyksta surengti laisvų ir sąžiningų rinkimų ir laikytis tarptautinių demokratijos ir teisinės valstybės standartų.

Tačiau delegacija palaiko aktyvų ir glaudų dialogą su šalies politinių jėgų atstovais, nepriklausomomis nevyriausybinėmis organizacijomis ir pilietinės visuomenės veikėjais. Šioje EP kadencijoje delegacijai vadovauja europarlamentaras J. Olekas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją