Pasirinktame rajone inspektoriai turės galimybę apsilankyti čia esančiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose, susipažinti su jų veikla, pabendrauti su personalu, išklausyti Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadų pranešimus.

Vadovaujantis 2011 metų Vienos dokumento nuostatomis, ginkluotės kontrolės inspektoriams bus sudaryta galimybė apskristi pasirinktą rajoną Lietuvos kariuomenės sraigtasparniu ir įsitikinti, ar nėra vykdoma nedeklaruota karinė veikla.

Šis dokumentas įpareigoja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalis kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Taip pat įsipareigojama priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius, o kiekviena ESBO šalis turi teisę patikrinti kitą valstybę, ar ji nevykdo stambaus masto karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ir ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Remiantis inspekcijos metu gauta informacija Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai parengs ir ESBO vidiniu tinklu išplatins ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą dėl Lietuvos vykdomų įsipareigojimų.

Šiemet tai bus antrasis Rusijos ginkluotės kontrolės inspektorių vizitas Lietuvoje. Lietuvos ginkluotės kontrolės inspektoriai šiais metais Rusijoje taip pat lankėsi du kartus.