Trečiadienį svečias su Lietuvos krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu aptars saugumo situaciją regione, reformas gynybos srityje, dalyvavimą tarptautinėse operacijose ir dvišalio bendradarbiavimo aspektus.

Vėliau Gruzijos gynybos ministras sakys kalbą Krašto apsaugos ministerijos ir Rytų Europos studijų centro organizuojamoje tarptautinėje saugumo konferencijoje „Rytų partnerių indėlis į Europos saugumą ir gynybą – praktinis Europos Sąjungos globalios strategijos įgyvendinimas“.

Gruzijos gynybos ministras taip pat lankysis Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe, trijų dienų vizito metu suplanuoti susitikimai su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Vytautu Baku.

Pasak KAM pranešimo, Lietuva ir Gruzija aktyviai bendradarbiauja karinėje srityje: Gruzijos atstovai mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Lietuvos kariuomenės mokykloje, Karo medicinos tarnyboje, Baltijos gynybos koledže Estijoje. Taip pat vyksta aukšto rango vizitai, Lietuvos ir Gruzijos karo akademijų anglų kalbos dėstytojų ir kadetų mainai.

Lietuva konsultuoja Gruzijos kolegas strateginės komunikacijos, kibernetinės gynybos ir kt. klausimais. Gruzijos kariai dalyvauja pratybose Lietuvoje, o Lietuvos kariai vyksta į pratybas Gruzijoje. Lietuva taip pat nuo 2015 metų kartu su kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis padeda kurti bendrą NATO ir Gruzijos mokymo ir vertinimo centrą.