„Vakar susitikimo su Indijos premjeru metu gavau patvirtinimą, kad Indija ketina artimiausiu metu atidaryti savo ambasadą Vilniuje. Džiaugiamės ir sveikinime šį sprendimą. Indija - didžiausia pasaulio demokratinė valstybė ir svarbi Lietuvos ekonominė partnerė. Noriu tikėti, kad ambasados atidarymas padės aktyviau plėtoti ne tik politinius, bet ir ekonominius santykius“, – Eltai teigė G. Landsbergis.

Ministras pažymėjo, kad šios Vyriausybės darbo metu Lietuvoje jau atsidarė Taivaniečių atstovybė, taip pat šiais metais atsidarys ir Australijos prekybinė atstovybė.

Šią savaitę užsienio reikalų ministras G. Landsbergis su darbo vizitu lankėsi Naujajame Delyje, Indijoje. Vizito metu ministras susitiko su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi ir Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru.

Susitikimuose buvo aptariamos Lietuvos dvišalių santykių su Indija plėtros galimybės, Europos Sąjungos (ES) ir Indijos strateginė partnerystė bei bendradarbiavimo perspektyvos, karas Ukrainoje, Vakarų sankcijos Rusijai ir galimos tolesnės tarptautinės bendruomenės paramos šiai šaliai priemonės, saugumo situacija Europoje bei Indijos-Ramiojo vandenynų regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją