„Šiąnakt Kaune nusileidęs lėktuvas iš Kinijos atgabeno daugiau kaip 2 tūkstančius dėžių. Jose – apsauginiai skafandrai ir vienkartinė medicininė apranga. Kiek daugiau nei po valandos kitas lėktuvas iš Kinijos leisis Vilniuje. Jame – daugiau kaip 3 tūkstančiai dėžių su akiniais, apsauginiais skafandrais ir chirurginėmis kaukėmis“, – rašoma socialiniame tinkle.

Bendras abiejų siuntų svoris – daugiau nei 50 tonų. Tai kol kas didžiausia apsaugos priemonių siunta Lietuvai.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Gautos apsaugos priemonės skirtos Santaros klinikų, Kauno klinikinės ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės medikams, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

„Kaip jau įprasta, visa tai bus vežama į penkias pagrindines mūsų gydymo įstaigas. Dalis priemonių iš jų keliaus į regionines ligonines, penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotis ir žmonėms, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose“, – rašo S. Skvernelis.

Šalies premjeras toliau ragina kuo labiau saugotis ir patikina, kad apsaugos priemonės vis labiau prieinamos visiems, artimiausiu metu tai nebebus problema.

„Mieli medikai, būkite saugūs. Kiek esu informuotas, kuo toliau, tuo labiau apsauginės priemonės tampa prieinamos visiems. Tiek dezinfekcinio skysčio, tiek kaukių, tiek pirštinių jau yra prekyboje. Dar ne visur, bet jų tikrai daugėja. Manau, pačiu artimiausiu metu tai jau niekam nebebus problema. Būkime saugūs visi“, – teigia S. Skvernelis.

„Sudėtinga situacija visame pasaulyje ir milžiniškas apsaugos priemonių poreikis bei konkurencija lemia tai, kad didiname krovinių gabenimo apsukas. Šiandieną dviem lėktuvais atvežėme kol kas didžiausią medicininių reikmenų kiekį į Lietuvą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Kroviniuose – vienkartinės akiniai, apsauginiai skafandrai, vienkartinės chirurginės kaukės ir vienkartinė medicininė apranga.
Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, sėkmingai pristatomos siuntos yra didelio atlikto darbo rezultatas.

„Esu labai dėkingas visiems, kurie yra aktyviai įsitraukę į visus prekių užsakymo ir logistikos procesus. Akivaizdu, kad valandos čia neskaičiuojamos – veikiama ir reaguojama nuolatos. Kol kas viskas vyksta sklandžiai, tad galime viltis, kad priešakinėse linijose su koronavirusu kovojantys žmonės bus apsaugoti“, – sako ministras A. Veryga.