Iš viso šiuo metu Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų skaičius siekia 1298.

NVSPL duomenimis, per šeštadienį ištirta 5219 ėminių. Iki šiol iš viso ištirti 64035 ėminiai.

Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose tokie tyrimai atliekami.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 18 d., 18 val., duomenimis, Lietuvoje šiuo metu patvirtintos 33 mirtys nuo koronaviruso. Pasveikusiųjų – 242 (iš jų 50 – medikai).

Užsikrėtimo atvejis – ir Karo policijoje

Iš vakar paimtų tyrimų vienas atvejis patvirtintas ir Lietuvos Karo policijoje. Tai sekmadienį „Delfi“ patvirtino Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabo viešųjų ryšių vyr. karininkas kpt. Andrius Dilda.

„Karo policijos karys nejaučia jokių simptomų, jo visi kontaktiniai asmenys, artimieji irgi izoliavęsi ir jiems artimiausiu metu bus atliekami tyrimai“, – sakė A. Dilda. Pasak jo, susirgęs karys jaučiasi gerai, gydosi namuose.

A. Dilda teigė, jog tai tėra pavienis atvejis, iki šiol Lietuvos kariuomenėje iš viso užsikrėtę 10 karių.

„Dalis iš jų gydosi namuose, dalis – pas mus, karo medicinos įstaigose, tačiau tai nėra labai dideli skaičiai, žinant, koks visos kariuomenės skaičius“, – teigė pašnekovas.

Jis taip pat patikino, kad kariai tikrinami ir laikomasi visų saugumo reikalavimų. „Kariai tiriasi. Jie budi, mūsų medikai ir karo policija, ir kariai savanoriai. Po kiekvieno budėjimo, prieš budėjimus pasitikrina“, – kalbėjo A. Dilda.