Pirmieji logistinės, ryšio įrangos, amunicijos saugojimo ir kitos infrastruktūros rangos darbai numatyti Ruklos kariniame miestelyje, Gaižiūnų poligone Jonavos rajone ir Linkaičiuose Radviliškio rajone, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lapkričio mėnesį Infrastruktūros plėtros departamentas prie KAM pasirašė tris sutartis su Lietuvos statybų bendrovėmis „Tilta“, „Limega“ ir „Apdailos ekspertai“ dėl projektavimo bei statybos darbų atlikimo.

Sąjungininkų pajėgų bataliono kovinei grupei skirtos infrastruktūros darbai bus atliekami etapais, dalis infrastruktūros bus parengta iki 2017 metų vasario, kita dalis – iki tų pačių metų birželio pabaigos.

Galutinė visų darbų kaina siekia 5,8 mln. eurų.

„Kitais metais NATO karių skaičius ir pajėgumas Lietuvoje išaugs apie septynis kartus, todėl jau iš anksto pradedame ruoštis suteikti priimančiosios šalies paramą ir sudaryti visas būtinas sąlygas į šalį atvyksiantiems Vokietijos vadovaujamos Aljanso bataliono kovinės grupės kariams“, – sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

NATO bataliono kovinė grupė, vadovaujama Vokietijos karinių pajėgų, Lietuvoje bus dislokuota nuo 2017 metų pirmojo ketvirčio, o pilną operacinį pajėgumą kovinė grupė planuoja pasiekti iki tų metų vidurio.

Sprendimas dislokuoti NATO bataliono kovines grupes trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje priimtas šių metų liepą per Varšuvoje vykusį Aljanso viršūnių susitikimą, atsižvelgiant į pasikeitusią saugumo aplinką regione. Vokietija yra priėmusi sprendimą tapti vadovaujančia šalimi formuojant Lietuvai skirtą bataliono kovinę grupę, ją taip pat papildys kariai iš Belgijos, Kroatijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos ir Prancūzijos.