Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 2130

Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 114487

Per praėjusią parą registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 20 (detalizuota žemiau)

Bendras registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 1039 (detalizuota žemiau)

Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: 518

Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 116

Pasveikusių asmenų skaičius: 50863

Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 62067

Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5780

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1564194

Nuo koronaviruso mirė 40–99 metų žmonės

Nuo koronaviruso per praėjusią parą mirė 20 žmonių, jiems buvo nuo 40 iki 99-erių metų, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Dauguma mirusiųjų – devyni – priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei, penki žmonės priklausė 70–79-erių metų amžiaus grupei.

Dviem mirusiesiems buvo nuo 90 iki 99-erių, taip pat dar dviem – nuo 50 iki 59-erių.

Vienas žmogus mirė, kuriam buvo nuo 40 iki 49 metų.

Aštuonios mirtys fiksuotos Vilniaus, po keturias – Kauno ir Šiaulių, trys – Telšių ir viena – Klaipėdos apskrityse.

Per praėjusią parą mirė 12 vyrų ir aštuonios moterys.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1039 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 518 užsikrėtusiųjų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 114 tūkst. 487 asmenys, 62 tūkst. 67 – tebeserga, 50 tūkst. 863 – pasveiko.

Ligoninėse gydoma beveik 2,5 tūkst. COVID-19 pacientų, iš jų 187 – reanimacijoje

Ligoninėse gydomi 2478 COVID-19 pacientai, 187 iš jų – reanimacijoje, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 1431 pacientui, 106 žmonėms taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Šiuo metu užimta apie pusė ligoninių lovų: 8073 iš 16 tūkst. 619.

Iš 678 reanimacijos lovų užimtos 407. Iš 633 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos yra 267, iš 6219 lovų su deguonimi užimta 2545.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 114 tūkst. 487 asmenys, 62 tūkst. 67 – tebeserga, 50 tūkst. 863 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1039 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 518 užsikrėtusiųjų.

Į Lietuva nebeįleidžiami keleiviniai lėktuvai iš Jungtinės Karalystės

Nuo pirmadienio 4 val. į Lietuvą nebeįleidžiami keleiviniai lėktuvai iš Jungtinės Karalystės (JK).

Tokį sprendimą Lietuvos Vyriausybė priėmė sekmadienio vakarą, reaguodama į pranešimus apie JK plintančią naują koronaviruso atmainą, kuri gali būti lengviau užkrečiama.

„Tai, kas susiję su kroviniais, Vyriausybė nieko nesako, jie yra leidžiami“, – pabrėžė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Keleivinių lėktuvų skrydžiai iš JK uždrausti iki gruodžio 31 d. 24 valandos. Skrydžiai iš Lietuvos į Britaniją yra leidžiami.

Skrydžius iš Britanijos sekmadienį uždraudė ir daug kitų Europos šalių.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, keleivinių skrydžių uždraudimą Lietuva derino su Latvija ir Estija.

Šeštadienį JK pareigūnai patvirtino, kad nauja koronaviruso atmaina, aptikta šalyje, gali plisti sparčiau. JK ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) teigimu, naujos atmainos virusas gali būti 70 proc. labiau užkrečiamas. Dėl to Londono ir pietryčių Anglijos gyventojams uždrausta be būtino reikalo išeiti iš namų.

Nausėda su Vilniaus regiono merais nuotoliniu būdu aptars COVID-19 situaciją

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį rengia nuotolinį susitikimą su Vilniaus regiono merais aptarti COVID-19 pandemijos regione valdymą, pasiruošimą vakcinavimui, taip pat kitas aktualijas.

Nuotoliniame susitikime su prezidentu dalyvaus aštuonių Vilniaus regiono savivaldybių – Elektrėnų, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono, Švenčionių, Ukmergės, Širvintų, Šalčininkų, Trakų rajonų – merai.

„Šalies vadovui labiausiai rūpima tema – COVID-19 pandemijos regione valdymas, situacijos įvertinimas ir pasiruošimas vakcinacijai“, – teigia Prezidentūra.

Taip pat bus aptarti klausimai, susiję su korupcijos prevencija, viešaisiais pirkimais, ankstyvojo ugdymo prieinamumu, tautinėmis bendrijomis, valstybinės žemės perdavimo savivaldybėms reforma, regiono darniu mobilumu, sostinės senamiesčio apsauga, žaliojo kurso iniciatyvų įgyvendinimu šilumos sektoriuje.

Vėliau šalies vadovas ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė bendraus su regiono globos namuose ir socialinių paslaugų centruose gyvenančiais senoliais ir įstaigų vadovais, domėsis jų kasdienybe ir lūkesčiais.

Prezidento patarėjai pirmadienį taip pat jungsis į nuotolinius susitikimus su savivaldybių administracijų direktoriais ir už vakcinavimo koordinavimą atsakingais darbuotojais, savivaldybių švietimo įstaigų atstovais, Regioninės kultūros tarybos nariais, Vilniaus regiono apylinkės teismo atstovais, regiono policijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus padalinio pareigūnais.

Valstybės pažinimo centro edukatoriai Pabradės, Šalčininkų ir Vidiškių mokyklų 5–8 klasių moksleiviams ves nuotolines pamokas tema „Ką gali pilietis“, su vaikais bendraus ir centro edukacinių projektų globėja D. Nausėdienė.

Šiuo susitikimu bus užbaigtas G. Nausėdos darbo dienų ciklas visuose dešimtyje šalies regionų, trijų regionų problemas G. Nausėda su komanda aptarė nuotoliniu būdu.