Lietuvos sportinių balandžių asociacijos viceprezidentas Rimvydas Leonauskas su 26 lietuvių grupe taip pat dalyvavo kasmetinėje vienoje didžiausių Lenkijoje vykstančių sportinės balandininkystės parodoje. Lietuviai į parodą atvyko anksčiau, penktadienį, o šeštadienį apie vidurdienį rinkosi autobuse ir rengėsi išvykti į namus.

Apie parodų paviljone įvykusią katastrofą R.Leonauskas sužinojo telefonu iš kolegų užsieniečių balandininkų, nespėjusių išvykti į namus, nes paroda dar nebuvo pasibaigusi.

R.Leonauskas pasakojo prieš išvykdamas į namus paskutinį kartą paviljone nusifotografavęs su vienu garsiausių Lenkijoje balandininkystės specialistu ir verslininku Andzejumi Walendziaku bei jo žmona Gabriela. Pasiturinčių verslininkų stendas parodoje stovėjo pačioje geriausioje vietoje - centre, būtent ten, kur įlūžo paviljono stogas.

Lietuviai stebėjosi, kad jiems pavyko išvengti nelaimės, nes kiekvienais metais jie iš šios parodos išvažiuodavo vėliau, apie trečią valandą dienos, o šį kartą kažkodėl susirengė išvykti jau vidurdienį.

Likimas nuo žūties išgelbėjo dar vieną grupę lietuvių, kurie parodos nepasiekė dėl mašinos gedimo. R.Leonauskas neatmeta galimybės, kad jei ne laimingas atsitiktinumas, alytiškiai parodoje tikriausiai būtų užstrukę ilgiau, nei Leonauskas su grupe.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"