Tačiau antradienį į „Anykštos“ redakciją užsukę du vyrai teiravosi, ar žurnalistai nieko nežino apie senojoje Anykščių ligoninėje rastą primuštą ir negyvą vyrą.

Išsamesnės informacijos suteikė Utenos vyriausiojo policijos komisariatas. „Mus pasiekė neoficiali informacija, kad senosios Anykščių ligoninės (neveikiančios) teritorijoje rastas lavonas su smurto žymėmis. Prašytume daugiau informacijos apie galimai nužudytą asmenį ir šio nusikaltimo aplinkybes“, - elektroniniu laišku žurnalistai kreipėsi į Utenos apskrities VPK komunikacijos grupės vyriausiąją specialistę Laurą Palevičienę. 

„Patikslinant šį įvykį, informuojame, kad vasario 3 dieną apie 17 valandą Anykščiuose, Vilniaus gatvėje, viename iš nenaudojamo ir apleisto pastato kambarių, buvo rastas mirusio R.M., gimusio 1952 metais, kūnas. Šiuo metu policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo“, - atsakė pareigūnė taip ir neužsiminusi apie senąją Anykščių ligoninę. Neatmetama, kad R.M. negyvenamose patalpose galėjo mirtinai sušalti.

Kaip „Anykštai“ sakė ligoninės pastatus saugančios UAB „Šerifai“ vadovas Raimundas Razmislavičius, šios saugos tarnybos darbuotojai ten gyvenusį valkatą vis išvydavo iš pastato, o šis vėl sugrįždavo. „Mūsų apsauginiai tą negyvėlį ir rado bei pranešė policijai“, - „Anykštai“ sakė R.Razmislavičius. Jo duomenimis, vyro mirtis – nesmurtinė, jis gyvenimo kelionę baigė dėl ligos.

Pernai žiemą sušalusio vyro lavonas buvo rastas buvusiame Anykščių pieninės pastate, paverstame valkatų landyne.

Lapkričio mėnesį už kavinės – baro „Kadagynė“ esančio pastato, po jo laiptais, taip pat buvo rastas valkatos lavonas. Manoma, jog jis ten galėjo išgulėti apie du mėnesius.

Senosios Anykščių ligoninės pastatą su žemės sklypu Anykščių rajono savivaldybė nesėkmingai mėgino parduoti 29 kartus. Pastatas buvo nukainotas 12 kartų, dabar jo vertė 335 tūkst.500 litų.

Gal policija sąmoningai nekalba apie rastą lavoną ligoninės patalpose, kad neatbaidytų potencialių pirkėjų, kuriems, sužinojus apie benamių mirtis parduodamame pastate, gali praeiti bet koks noras juos įsigyti aukcione.

Kurortinių Anykščių centre riogsantys senosios Anykščių ligoninės pastatai, atrodo, domina tik valkatas ir benamius. „Bomžai“ ten sunešę visokį šlamštą, aplink mėtosi daugybė nuorūkų, todėl kyla ir gaisro pavojus, o pastate, esančiame prie pat 7 milijonus litų kainavusio Kairiojo Šventosios upės tako, kur gulėjo pūvantis lavonas ,– baisi smarvė ir tinkama terpė infekcinių ligų protrūkiui.