Nors atvirai pasakoti apie savo seksualinę patirtį daugelis dar drovisi, interneto forumuose gausu ir stipriau sukrėsti galinčių istorijų iš miegamojo. Savo ruožtu Psichoterapijos ir lytinių sutrikimų klinikos vadovas, seksologas Vitalijus Žukas pastebi, kad lietuviai mylisi mažiau, tačiau audringiau.

Neįprasčiausi prašymai – iš merginų

„Tai buvo gana seniai ir pasirodė kiek neįprasta, kai viena mergina paprašė pamylėti jos pėdas. Gal kam irgi teko tą daryti?“, – įspūdžiai iš lovos dalijosi vienas vaikinas.

„Oi, kad tu žinotum, koks malonumas, kai vaikinas laižo tavo kojų pirštus ir dar daro tai“, – jam atsakė žinute susidomėjusi mergina.

„Draugas pasakojo, kad kai buvo Anglijoje, mylėdavosi su lietuvaite, kuri prašydavo, kad jai trenktų, nes kitaip nepatirdavo orgazmo“, – patirtimi dalijosi kitas internautas.

„Kai kurios merginos susijaudina net ir vyriškus drabužius besirengdamos“, – atsakydamas į ankstesnes žinutes mirktelėjo kitas.

Nemažai internautų pasakojo naudojantys ir įvairiausius žaisliukus, ir net elektros iškrovą leidžiančius prietaisus. Ne vieni tyrimai rodo, kad daugelis moterų svajoja būti išprievartautos, tad lovoje lietuviai neretai propaguoja ir prievartos elementus.

Libido gyvenimą ir nuspalvina, ir gali sugadinti

Tiesa, seksologas V. Žukas DELFI sakė, kad išskirti ribą, kur baigiasi normalus ir prasideda nenormalus seksas – neįmanoma. Tą diktuoja abiejų partnerių norai. Jei vienoks elgesys daugumai atrodo nenormalus ar amoralus, tai dar nereiškia, kad tam tikroms poroms jis negali būti įprastu seksualiniu repertuaru.

Seksualumas žmogui yra įgimtas, todėl niekas negali nuo jo pabėgti. Jau gimdoje 6-7 mėnesių kūdikiai liečia savo lyties organus, o 1-2 metų jau bando juos dirginti. Visagalis libido gali gyvenimą nuspalvinti labai ryškiomis spalvomis arba stipriai pakenkti jo kokybei. Pavyzdžiui, trikdyti, kelti lytiškai skausmingus išgyvenimus. Be to, kiekvieno žmogaus požiūris į nuogumą, artumą, seksą bei lytinę aistrą yra skirtingas ir neretai labai sudėtingas“, – tikino pastebėjęs jis.

Anot specialisto, dažniausiai vyrų lytiniai sutrikimai yra susiję su lytiniu potraukiu, erekcija ar ejakuliacija. Labai retai jie patiria problemų dėl orgazmo. Savo ruožtu moterys labai dažnai skundžiasi būtent problemomis dėl nepasiekiamo orgazmo, susijaudinimo ar sumenkusio lytinio potraukio.

Daugiau nei pusė ištekėjusių moterų turi meilužius

„Viskas lyg ir paprasta, aišku, bet lytinis aktas yra procesas poroje. Labai dažnai čia atsiranda daug įvairių niuansų: emociniai saitai, lytinių santykių dažnumo nesuderinamumas, lytinės sueities technika ir panašiai“, – sakė jis.

Seksologas pateikė ir kelis konkrečius pavyzdžius. Tarkime, vyras patiria normalią erekciją su žmona, bet jam nepavyksta mylėtis su meiluže. Arba moteris gyvena su vyru ir jau seniai nepatiria orgazmo, o mylėdamasi su meilužiu nuolat patiria daugkartinį orgazmą.

„Beje, turiu keturių Vakarų šalių statistika, pagal kurią – 52-55 proc. ištekėjusių moterų nuklysta į šoną. Ar tai yra lytinis sutrikimas?“, – retoriškai klausė V. Žukas.

Vyras – iškrypęs fetišistas, bet myli tave ir vaikus. Ar tai trukdis?

Anot jo, suprasti lytinius nukrypimus ir seksualinius polinkius yra dar sudėtingiau.

„Manoma, kad seksualiniai nukrypimai yra visi veiksmai išskyrus heteroseksualumą ir masturbaciją. Beje, pastebima, kad kaip nukrypimas nebetraktuojamas ir homoseksualumas. Vis dėlto daugelis mano, kad yra normalu tai, kas daroma savanoriškai kiekvieno poros nario. Bet vėlgi yra daugybė niuansų. Jūs turite vyrą, kurį mylite, jis myli Jūsų vaikus, bet prieš lytinį aktą su Jumis jis bučiuoja Jūsų kelnaites, o kartais taip elgiasi ir Jums nesant šalia. Ar jis iškrypęs fetišistas? Taip. Bet ar tai labai trukdo Jums gyventi?“, – klausė specialistas.

Ieškome partnerio, kuris padėtų grįžti į vaikystę

Savo ruožtu dažniausia moterų svajonė – patirti prievartą. Anot specialistų, dažniausiai šis troškimas kyla dėl vaikystėje patirtų išgyvenimų, moterys seksualinę prievartą neretai traktuoja kaip ypač stiprių vyro jausmų išraišką.

„Valdingi vyrai turi daugiau testosterono, todėl jie ir yra grubesni. Neretai valdingumas asocijuojasi ir su galia, pinigais. Be to, šioje srityje yra padaryta daug įdomių tyrimų. Pasirodo, ar vyras turi daug testosterono, ar ne, moterys gali atskirti ir pagal kvapą, elgseną, iš bučinio. Aukštas testosterono kiekis simbolizuoja, kad jis gali būti vaisingu, o demonstruojama jėga, brutalumas ir valdingumas – kad jis gali apginti savo šeimą. Pirmykštėje bendruomenėje tokie vyrai apgindavo poros teritoriją. Be to, moterys nesąmoningai linkusios paklusti tokiems vyrams, nors dabartinės feminizmo idėjos tai gal kiek iškreipia“, – pastebėjo jis.

Tiesa, V. Žukas pastebėjo, kad rimtiems santykiems dažniausiai ieškome tokių antrų pusių, kurie primintų tėvus.

„Merginos nesąmoningai ieško vyro, kuris būtų bent šiek tiek panašus į jų tėvus. Iš pasąmonės taip lengvai neišsitrina ir prisiminimai, kai ji, dar būdama maža, sėdėjo jam ant kelių, mylimas tėtis glostė jos plaukus, ji jautėsi laiminga ir šiek tiek lytiškai susijaudinusi. Kalbu apie 4-6 metų mergaites.

Tokio paties amžiaus berniukai vis dar buvo glaudžiami prie motinų krūtinių, duodančių gyvenimo eleksyrą, uodė jų kvapą, klausėsi žodžių: „tu mano mylimas berniukas“, todėl nesąmoningai to paties jie ieško ir užaugę. Kadangi abiejų lyčių infantilūs poreikiai nebuvo patenkinti, visa jų gyvenimo kelionė yra šiek tiek utopinė, ieškant prarastojo rojaus – vaikystės“, – kodėl atsiranda įvairių lytinių sutrikimų, pastebi.