Moteris „Delfi“ pasakojo, kad šiandien Estijos sostinėje turėjo darbo susitikimą. Dalis kolegų skrido lėktuvu, bet dvi bendradarbės iš Latvijos atvyko autobusu.

„Susitikimo viduryje paaiškėjo, kad jos važiavo būtent tuo autobusu, kuriame kitam keleiviui buvo nustatytas pirmasis koronaviruso atvejis Estijoje. Iškart nutraukėme tą susitikimą, latvės, kiek žinau, išsinuomavo mašiną ir susiruošė grįžti atgal nebe autobusu“, – pasakojo ji.

Pasak Eglės, autobusu vykusios latvės kažkokių sirguliuojančių žmonių aplink save nematė.

„Aišku, ką čia gali pastebėti, kai daug keleivių. Tiesa, tikėtina, kad tas žmogus šalia nesėdėjo. Mano ir kolegių kontaktas buvo toks, kad mes buvome vienoje patalpoje, spaudėme rankas ir greitai po to sužinojome, kas įvyko. Kadangi aš pati šiuo metu esu peršalusi, turiu silpnesnį imunitetą, iškart nutraukėme susitikimą. Žodžiu, viena pirmųjų susipakavau daiktus ir šiuo metu esu viešbutyje“, – sakė ji.

Taip pat nurodė, kad dar net nespėjo prisiskambinti atitinkamoms Lietuvoms tarnyboms, kad sužinotų, ką jai reiktų toliau daryti.

„Aišku, dalis mūsų nevažiavo tuo autobusu, tai turbūt latvės dabar labiau panikuoja ar nerimauja. Vis dėlto buvo tas antrinis kontaktas, nors nei jos žino, ar užsikrėtė, nei mes, ar galėjo pernešti virusą. Tačiau tas procentas, žinoma, šiek tiek išaugo“, – pusiau juokaudama sakė moteris.

Nors, anot pašnekovės, pati labai nepanikuoja, tačiau šis įvykis kažkiek pasėjo viduje nerimo.

Ieškojo, kas vyko autobusu

DELFI primena, kad pirmasis koronavirusu užkrėstas asmuo Estijoje buvo aptiktas trečiadienio vakarą, tai patvirtino socialinių reikalų ministras Tanelis Kiikas.

Sveikatos valdyba tuomet teigė, kad buvo kalbama apie nuolatinį Estijos gyventoją, tačiau jis nėra šalies pilietis. Pranešta, kad koronavirusu užsikrėtęs asmuo trečiadienio vakarą grįžo iš Irano, buvo izoliuotas.

„Remiantis mano turima informacija, kalbama apie Irano pilietį“, – patikino ministras. Anot jo, koronavirusu susirgęs asmuo į Estiją atvyko autobusu iš Rygos; nei oro, nei vandens transportu jis nesinaudojo.

„Šiuo metu nustatomi autobuso keleiviai, su jais susisiekiama“, – aiškino T. Kiikas. Jis pridūrė kad tuo metu negalėjo pasakyti, kiek žmonių važiavo tuo autobusu arba turėjo kontaktų su užsikrėtusiuoju.