Rytų politikos ekspertas Marius Laurinavičius teigė, jog Lietuvoje vykusios aršios diskusijos dėl Vokietijos brigados lemiamos žalos nepadarė, tačiau jos tikrai niekam nebuvo naudingos.

„Visa tai, kas buvo daroma Lietuvoje, tai yra mūsų klaida, nes tai yra kontraproduktyvu, tokiais būdais mes savo tikslų tikrai nepriartinsime, juos galime priartinti nuosekliu, ilgu ir kasdieniu darbu. Mes pasirodėme mažų mažiausiai vaikiškai, tai tikrai mums nepadeda, bet nereikia to sureikšminti, kad prisišaudėme sau į kojas. Neprisišaudėme, nes nieko tokio nepadarėme, kad staiga pakenkėme sau. Bet padėti, tai tikrai nepadėjome“, – konstatavo M. Laurinavičius.

Bet ir jis, ir NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tvirtino, jog kalbėti apie Lietuvos gynybą yra itin svarbu, nes Rusijos keliama grėsmė tikrai nedingo, o Ukraina tik padeda laimėti laiko pasirengimui gintis.

„Jei išgirstu, jog kai kas sako, kad dabar mes saugesni, kad dabar iš esmės situacija pasikeitusi, tai pila vandenį ant tų planuotojų ir politikų malūnų, kurie sako, kad gal pasaugome vietą prie stalo Rusijai, o jau NATO Rytų flange gal jos neerzinkime ir nieko nebestiprinkime.

Sutinku, kad ukrainiečiai mums laimi laiko, kad jų neįtikėtinai narsi kova atmušė Rusijos pajėgumą gerokai toliau nei buvo iki karo, sutinku, kad šiuo metu rusai pradėti antro tokio masto karo negalėtų.

Bet nepaisant to, jie gali tuos pajėgumus greitai atstatyti. Mes turime Kaliningrado sritį, kur nemažai pajėgų išvykusios, bet atstatymo procesas gali užtrukti 3-6 mėnesius, turime visiškai savarankiškumą praradusią Baltarusiją, kuri yra Rusijos karinis placdarmas, kur dabar yra Rusijos kariai ir jie gali staigiai judėti, gali greitai judėti prie mūsų, prie NATO sienos“, – teigia L. Kasčiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)