Tūkstančiai gyventojų Naujuosius metus sutiko miestų aikštėse, kurias drebino fejerverkai ir koncertai.

Kai kurie gyventojai net nesulaukę vidurnakčio džiaugėsi išsiskleidusiomis ugnies gėlėmis danguje, linkėjo vieni kitiems laimės ateinančiais Ožkos metais.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS VILNIUJE:


Klaipėda Naujuosius pasitiko paskendusi rūke

Darganotas oras neprivertė klaipėdiečių sulaužyti tradicijos Naujuosius metus pasitikti Teatro aikštėje prie pagrindinės miesto šventinės eglės.

Daugybė žmonių į aikštę ėmė rinktis likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Žmonės ėjo pėsčiomis, atvažiavo taksi, automobiliais ar viešuoju transportu.

Kaip ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose, Klaipėdoje, prieš pat Naujuosius metus, buvo rodomos vaizdo projekcijos apie Lietuvos integraciją į Vakarų Europą ir euro zoną.

Regis, naujos valiutos įvedimas klaipėdiečių neišgąsdino. Kai jie buvo paraginti skaičiuoti paskutiniąsias minutes iki euro įvedimo, žmonės nuo dešimt iki nulio skandavo džiugiai ir garsiai. Taip jie išlydėjo litą, pasitiko eurą ir 2015-uosius metus.

Nors Klaipėdoje į dangų buvo šauta daug fejerverkų, jais grožėtis buvo pakankamai sudėtinga, nes petardų žybsniai pradingdavo rūke. Nepaisant to, petardos ir fejerverkai Teatro aikštėje pokšėjo ilgiau nei pusvalandį. Nors šampanas taip pat liejosi laisvai, buvo daugybė neblaivių asmenų, pirminiais duomenis, Naujųjų sutikimas praėjo sklandžiai, nelaimių išvengta.

Kol kas užfiksuota tik tai, kad dar prieš vidurnaktį iššauta petarda išdaužė vieno buto langą.

Klaipėdiečiai, sutikdami Naujuosius metus, juokavo, jog jaučiasi, kaip per Velykas. Dargana, rūkas, pliusinė temperatūra ir galiausiai prapliupęs lietus tikrai nepriminė, kad prasidėjo antrasis žiemos mėnuo.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS KLAIPĖDOJE:

Naujuosius Palangoje žmonės sutiko ant tilto

Į Palangą sutikti Naujųjų metų suvažiuota beveik iš visos Klaipėdos apskrities. Dar prieš vidurnaktį ties įvažiavimu į kurortą susidarė nedidelės spūstys. Užtat vėliau atvažiavusieji turėjo ilgokai pavažinėti, kad rastų vietą automobiliui pastatyti.

Gerą valandą tūkstančiai žmonių J. Basanavičiaus gatve traukė prie jūros, kad pasigrožėtų nuo tilto, labiausiai į Vakarus nutolusio Lietuvos taško, leidžiamais fejerverkais.

Beje, daugelis susirinkusiųjų nelaukė vidurnakčio, o savo atsineštus „šaudmenis“, petardas ir fejerverkus, iššaudė dar prieš vidurnaktį. Dėl griaudėjančių sprogimų šiemet visas kurorto centras panėšėjo į karo veiksmų zoną.

Be sprogmenų vidurnaktį aplink poškėjo ir šampano kamščiai. Beje, šiemet neblaivių asmenų buvo mažiau nei ankstesniais metais.
Pasidžiaugusi dangų nušvietusiu fejerverku minia plūstelėjo atgal.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS PALANGOJE:

Griausmingas Naujųjų metų sutikimas Kaune

Kauniečiai susibūrė į pagrindinę miesto aikštę, kad griausmingai pažymėtų Naujuosius metus. Pilna Rotušės aikštė su nekantrumu laukė, kol išmuš dvylikta valanda, mat 2015-ieji metai dažnam lietuviui bus ypatingi.

Vos Rotušės laikrodžiui išmušus vidurnaktį, kauniečių lūpose pasigirdo sveikinimai, rankose dzingsėjo šampano taurės. Daug apsikabinimų ir sveikinimų užliejo visą aikštę, o virš galvų nugriaudėjo įspūdingas šventinis fejerverkas, lydimas 3D projekcijos.

Naujametiniai fejerverkai žybsėjo visame Kaune: tiek kauniečiai į dangų leido savas petardas, tiek kavinės, viešbučiai leido pasimėgauti gražiu pirotechnikos šou. Dar vieni nepakartojami fejerverkai, po legendinės grupės „Antis“ koncerto, pakilo virš „Žalgirio“ arenos.

Išmušus dvyliktai valandai pasibaigė ne tik Arklio metai, prasidėjo naujieji Ožkos, tačiau Lietuva žengė į kitą istorinį etapą. Visoje šalyje įvedama kita valiuta, tad ta proga Rotušės aikštėje buvo kubas, kuris skaičiavo laiką, iki kol bus įvestas euras.

Prieš kelias valandas iki vidurnakčio kauniečiai pagrindinėje miesto aikštėje laidė aitvarus, ant kurių buvo pavaizduoti lietuviški pinigai. Tokia akcija įvyko atsisveikinimas su senąja valiuta - litu.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKTUVĖS KAUNE: