Į ją ketina atvykti Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas bei laikinasis šios šalies prezidentas Oleksandras Turčynovas, rašo „Lietuvos žinios“.

Seimas rengiasi ateinantį sekmadienį prasidėsiančiam garbių svečių antplūdžiui. Į aukščiausio lygio europinę konferenciją laukiama atvykstant apie 50 delegacijų iš visų Bendrijos valstybių, kandidačių į ES ir Rytų partnerystės šalių. Skaičiuojama, kad per tris renginio dienas Seime apsilankys daugiau kaip 300 užsienio svečių. Garbingiausieji galės patekti į visų pro istorinių pirmųjų Seimo rūmų duris, todėl prie jų skubama įrengti patikros vartus.

Konferencija, į kurią atvyksta toks gausus būrys parlamentų vadovų - stresas protokolo ir apsaugos tarnyboms. Renginyje talkins apie 100 Seimo kanceliarijos darbuotojų.

Be intensyvios darbotvarkės, aukštų Europos politikų laukia susitikimas su Prezidente Dalia Grybauskaite, priėmimai Valdovų rūmuose ir Nacionalinėje dailės galerijoje, tradiciniai dovanų krepšiai.

Per pusmetį, kai Lietuva suko ES vairą, Seime buvo surengti 9 dideli ir 11 mažesnių parlamentinio matmens renginių. Jiems Seimo kanceliarija išleido 7,2 mln. litų. Sutaupyti 903 tūkst. litų buvo grąžinti į valstybės biudžetą. Paskutiniams dviem pirmininkavimo renginiams - ES parlamentų generalinių sekretorių susitikimui, vykusiam sausio pabaigoje, ir minėtai konferencijai - skirta 659 tūkst. litų.