Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriaus Jeremio Hunto ir Kanados užsienio reikalų ministrės Chrystios Freeland globojamame renginyje, kuriame dalyvavo apie 1500 dalyvių - vyriausybių ir pilietinės visuomenės atstovų, žurnalistų, teisininkų - buvo aptariami iššūkiai, su kuriais šiais laikais susiduria žiniasklaida. Konferencijos metu aptarti galimi sprendimai ir naujos priemonės, kurios padėtų spręsti žurnalistų saugumo, žiniasklaidos nepriklausomumo problemas, stiprintų visuomenės atsparumą dezinformacijai.

Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi prisidėti prie tarptautinių iniciatyvų, stiprinančių tarptautinius standartus žodžio laisvės ir žurnalistų saugumo, ypač moterų žurnalisčių, srityje, bei dalintis gerąja patirtimi, kovojant su dezinformacija.

Konferencijos metu Lietuva kartu su dar vienuolika šalių bei tarptautine nevyriausybine organizacija „Žurnalistai be sienų” pristatė iniciatyvą dėl tarptautinio bendradarbiavimo informacijos ir demokratijos srityje, kuria bus siekiama stiprinti bendradarbiavimą tarp valstybių, privataus sektoriaus ir žiniasklaidos užtikrinant žmogaus teises skaitmeninėje erdvėje.

Ši tarptautinė konferencija surengta reaguojant į prastėjančią žurnalistikos padėtį pasaulyje. 2018 metai buvo vieni iš blogiausių žurnalistų saugumui pasaulyje. Dėl savo tiesioginės veiklos gyvybių neteko mažiausiai 99 žurnalistai, 348 buvo įkalinti už savo darbą, 60 paimta įkaitais. Skaičiuojama, kad tik trylika procentų planetos gyventojų naudojasi laisvos žiniasklaidos privilegija.