„Ši ataka – tai dar vienas grubus Minsko susitarimų pažeidimas. Reiškiame nuoširdžią užuojautą aukų artimiesiems, ir raginame ištirti šį nusikaltimą, o kaltuosius kuo greičiau patraukti atsakomybėn. Volnovachos tragedija, gyventojų žūtis autobusų stotelėje Donecke, Mariupolio apšaudymo aukos - kiekvieną dieną su dideliu nerimu stebime kaip katastrofiškai auga aukų, tame tarpe civilių gyventojų, skaičius Rytų Ukrainoje“, - rašoma URM išplatintame pranešime spaudai.

Anot ministerijos, toliau tęsiasi Krymo totorių persekiojimas ir sistemingi žmogaus teisių pažeidimai Rusijos aneksuotame Kryme. Be to, ypatingą susirūpinimą kelią vieši Rusijos vadovybės pareiškimai, kuriais skatinamas smurtas ir agresija.

„Raginame visas konflikto puses neeskaluoti įtemptos situacijos, nedelsiant sėsti prie derybų stalo ir ieškoti konflikto sprendimo tarptautinės teisės ir Ukrainos Konstitucijos rėmuose, o neiti jėgos keliu. Rusija privalo prisiimti atsakomybę už tebesitęsiančią agresiją, išvesti karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos, nutraukti teroristų ir nelegalių ginkluotų grupuočių rėmimą ir apginklavimą, ir sudaryti sąlygas tarptautines sienos tarp Ukrainos ir Rusijos kontrolės atkūrimui“, - teigia Lietuvos URM.

Pirminiais duomenimis 15 žmonių žuvo ir dar per 45 buvo sužeisti per šeštadienio rytą vykusį Mariupolio miesto apšaudymą.

Ukrainos pareigūnai tvirtina, kad šaudyta iš sistemų „Grad“. Tuo tarpu apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos (DLR) Gynybos ministerija neigia Ukrainos valdžios pranešimus apie separatistų šaudymą Mariupolio gyvenamųjų rajonų link.