Naktį įsismarkavęs pietvakarių, vakarų vėjas stiprus išliks ir pirmoje dienos pusėje. Daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Popietę vėjas pamažu rims. Aukščiausia temperatūra didesnėje šalies dalyje sieks 12–14 laipsnių šilumos, o pietiniame šalies pakraštyje turėtų sušilti iki 15 ar 16 laipsnių.

Vilniuje šiandien bus debesuota, tarpais lis. Pūs smarkokas pietvakarių vėjas. Temperatūra svyruos apie 13 laipsnių.

Sekmadienio naktį atmosferos frontas vis dar drieksis per Lietuvą. Palis daugelyje šalies vietovių, bet jau vyraus nedidelis ar vidutinio intensyvumo lietus. Smarkokas vėjas tebepūs iš vakarų, pietvakarių. Debesuota naktis ir vėl bus šilta, temperatūra nenukris žemiau 8–12 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną orai gerės. Pro debesis jau dažniau žvilgčios saulė, palis tik kur ne kur ir visai nedaug. Vėjas išliks stiprokas, bet pamažu suksis į pietus ir atneš šiltesnį orą. Temperatūra įdienojus daugelyje vietovių sieks 13–16 laipsnių šilumos, o pietiniuose rajonuose bus dar laipsniu kitu šilčiau.

Pirmadienį lietaus prognozuojama nedaug, tačiau bus gana vėjuota. Naktį temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos. Dieną Lietuvą turėtų pasiekti šilumos banga, tad temperatūra gali šoktelėti iki 14–19 ar net 20 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)