Bataliono kariai yra apmokyti naudotis modernizuotomis sistemomis, kurias birželio pabaigoje išbandys dalyvaudami savo pirmosiose tarptautinėse oro gynybos padalinių kovinio šaudymo pratybose Čekijoje, penktadienį paskelbė Krašto apsaugos ministerija (KAM)

„Modernizuotas raketinis kompleksas RBS70 suteikia galimybę bataliono kariams naikinti taikinius naktį didesniu nuotoliu, o visos modernizuoto komplekso funkcijos ypač sustiprins bataliono kovinę galią“, – sakė Oro gynybos bataliono štabo viršininkas majoras Vaidas Šimaitis.

RBS70 galės šaudyti naujausiomis raketomis „Bolide", kurios gali naikinti visų tipų taikinius 8 kilometrų nuotolyje ir 5 kilometrų aukštyje, kompleksui aušinti nebereikės naudoti aplinkai kenksmingo freono. Bene svarbiausia modernizacijos dalis, anot KAM, yra galimybė naudoti naktinio matymo prietaisą „Borc“, jo pagalba RBS70 padalinys gali naikinti taikinius tamsiu paros metu.

Šią savaitę Lietuvoje apsilankę „SAAB Dynamics“ instruktoriai vedė Oro gynybos bataliono kariams RBS70 operatoriaus kursą. Jo metu kariai treniravosi išnaudoti visas modernizuoto komplekso funkcijas. Instruktoriai į kursą atsigabeno naujausią RBS70 treniruoklį, kurio pagalba kariai buvo parengti naikinti oro taikinius su naktinio matymo prietaisu.

Kitą savaitę kariai tęs savo pasirengimą Latvijos oro gynybos batalione.

Birželio pabaigoje Lietuvos kariai modernizuotus kompleksus išbandys tarptautinėse oro gynybos padalinių pratybose „Tobruq Legacy" Čekijoje. Bataliono kariai atliks kovinius šūvius į oro taikinius ne tik dieną, bet ir naktį.