Ministerijos spaudos tarnyba praneša, kad susitikime Rusijos pusei pasiūlyta atidžiau išsistudijuoti A. Ramanausko-Vanago asmenybę bei jo veiklą, kadangi tai yra pati netinkamiausia kandidatūra, Rusijai siekiant kažką apkaltinti kolaboravimu su naciais ar dalyvavimu Holokauste - jo nepriekaištinga reputacija buvo patvirtinta daugybės nepriklausomų ekspertų, tyrinėjančių to meto įvykius ir archyvinius dokumentus.

Rusijos pusė paraginta susilaikyti nuo dezinformacijos apie pasipriešinimo okupacijai dalyvius skleidimo ir bandymų perrašinėti istoriją, remiantis okupacinės sovietinės valdžios represinių struktūrų sufabrikuotais kaltinimais.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vertinimu, tokie Rusijos pusės pareiškimai yra platesnės visais lygiais skleidžiamos dezinformacijos dalis ir suvokiami kaip eilinis bandymas diskredituoti Lietuvos partizanų pasipriešinimo judėjimą bei paneigti sovietinės okupacijos faktą.

URM pabrėžia, kad Lietuva didžiuojasi tūkstančiais moterų ir vyrų, dalyvavusių antisovietiniame partizanų judėjime ir reiškia aukščiausią pagarbą Adolfui Ramanauskui-Vanagui, šio judėjimo vadui ir simboliui.