Iš įsipareigotų maždaug 1100 pabėgėlių Lietuva iki šiol perkėlė 254 asmenis ir įvykdė beveik ketvirtadalį kvotos. Estija iki šiol yra perkėlusi 98 imigrantus iš įsipareigotų 550 asmenų.

Latvija iš viso perkėlė 207 asmenų nuo tada, kai užpernai rugsėjį įsipareigojo priimti apie 800 asmenų.

Savo ruožtu konservatyvioji Lenkijos vyriausybė atsisakė priimti pabėgėlius pagal ES programą. Ji nepriėmė nė vieno asmens.

Pabėgėlių perkėlimas vangiai vyksta visoje ES. Per daugiau nei metus į ES šalis iš Graikijos, Italijos ir Turkijos buvo perkelti maždaug 26 tūkst. migrantų iš 160 tūkst. asmenų, kuriuos susitarta perskirstyti.

„Pastaraisiais mėnesiais matėme pažangą, (...) tačiau jeigu norime pasiekti tokį lygį, kaip abi mūsų fronto šalys narės (Graikija ir Italija), taip pat ir mūsų kaimynai, turime padaryti daugiau ir greičiau“, - sakė už migraciją atsakingas eurokomisaras graikas Dimitris Avramopoulos.

Pabėgėliai po ES šalis paskirstomi, siekiant palengvinti 2015 metais Pietų Europos šalims tekusią naštą, į jas iš Artimųjų Rytų atvykus tūkstančiams žmonių. Kritikai sako, kad jų priėmimas gali sukelti saugumo ir socialines problemas.