Ji BNS taip pat patvirtino, kad trečiadienį į Rusijos Užsienio reikalų ministeriją iškviestas Lietuvos atstovybės Maskvoje vadovas.

„Oficialiai jokio sąrašo Užsienio reikalų ministerija nėra gavusi. Tad komentuoti negalime. Dėl Lietuvos atstovybės Maskvoje vadovo iškvietimo – taip, jis šiandien lankysis Rusijos Užsienio reikalų ministerijoje“, – BNS sakė V. Šmaižytė.

Tvyrant padidėjusiai diplomatinei įtampai su Vakarų valstybėmis Maskva antradienį paskelbė Rusijai nedraugiškų šalių sąrašą, į kurį buvo įtrauktos devynios valstybės – Jungtinės Valstijos, Lietuva, Latvija, Estija, Sakartvelas, Ukraina, Lenkija, Čekija ir Jungtinė Karalystė.

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį taip pat pranešė iškvietusi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Slovakijos ambasadorius, jie turės prisistatyti kitą dieną.

Praėjusią savaitę Čekijos vyriausybė apkaltino Rusijos karinės žvalgybos agentūrą GRU 2014 metais surengus sprogdinimą ginklų sandėlyje šalies rytuose ir paskelbė išvaranti 18 rusų diplomatų, kuriuos pavadino šnipais.

Netrukus Čekijos kaimynė Slovakija, taip pat Lietuva, Latvija ir Estija paskelbė, jog drauge išsiųs iš viso septynis rusų diplomatus, pirmadienį jų pavyzdžiu pasekė Rumunija, paliepusi išvykti vienam rusų diplomatui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)