Ši sąmoningumo ir dėmesio aplinkos apsaugai akcija skirta atsigręžti į klimato kaitos keliamas grėsmes mūsų planetai, rašoma susivienijimo Žali.lt pranešime spaudai.

Įvairiose šalies vietose vyko „Žemės valandos“ minėjimo renginiai, taip pat valandai bus užgesintas įvairių gatvių, aikščių, pastatų apšvietimas.

„Elektros energijos gamyba – tai vienas iš svarbiausių klimato kaitos veiksnių. Jį reikėtų spręsti ne valandą, ne dieną, o ištisus metus. Tačiau šiandien svarbiausia suklusti, pabusti ir susijungti tiems, kam planetos ateitis – ne vis vien. Kartu rasime tikrus sprendimus”, - sako viena iš Žali.lt savanorių, prisidedančių prie Žemės valandos iniciatyvos – Eglė Abugelytė-Lukšienė.

Ji pabrėžia, kad prie akcijos prisijungiančios daugiau nei 50 Lietuvos savivaldybių – tai svarbus rodiklis, jog didelei daliai šalies klimato kaitos problema tapo suprantama ir reikšminga.

Norite prisidėti prie aplinkos apsaugos kasdien? Žemės valanda pataria pradėti nuo šių trijų paprastų taisyklių:

1. Mažinti vartojimą. Pavyzdžiui: einate į parduotuvę? Pasiimkite su savimi medžiaginį arba jau turimą plastikinį maišelį. Nebetelpate į beveik naujus džinsus? Pasiūlykite juos draugui, paaukokite labdarai, o ir patys nevenkite naudotis daiktų dalijimosi grupėmis, taisyti drabužius, baldus ir kita.

2. Taupykite energiją. Patikėkite, darbas labai mažas, o poveikis aplinkai sudėjus mus visus drauge - didžiulis. Pavyzdžiui: jeigu nenaudojate elektros energiją vartojančių prietaisų, išjunkite juos. Naudokite aukštą energijos taupumo koeficientą turinčius buitinius prietaisus.

3. Atliekas tvarkykite protingai. Šiandien rūšiuoti sąlygos yra nepalyginamai geresnės nei prieš dešimtmetį. Tereikia norėti ir netingėti!