Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė DELFI sakė, kad preliminariais duomenis, kitą savaitę dalyje Lietuvos galime sulaukti šlapdribos.

„Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, lapkričio 1 dieną, gali pasirodyti šlapdriba, ypač aukštumų regionuose. Po to, jau rytą ir dieną, debesys turėtų pasitraukti iš Lietuvos, ir tie krituliai turėtų pasibaigti.

Antra Lapkričio 1-osios dienos pusė ir šeštadienis, lapkričio 2 d., turėtų būti nors ir šalti, bet be kritulių. Po to vėl, atslenkant naujam ciklonui, yra tikimybė, kad sekmadienį vėl sulauksime mišrių kritulių“, – sakė V. Ralienė.

Pasak specialistės, tai gali būti ne tik pavienės snaigės, įsimaišiusios lietuje, bet galbūt jau pamatysime ir pabalusį kraštovaizdį.

„Galbūt pabals jau kraštovaizdis, nes kita savaitė yra žymiai šaltesnė nei ši“, – sakė V. Ralienė.

Sniegas spalio pabaigoje – nieko neįprasto

Sniegas spalio pabaigoje ir per Vėlines Lietuvoje nėra kažkas neįprasto.

„Pagal mūsų vidutinius daugiamečius klimato duomenis, paprastai maždaug spalio 24 d. pasirodo pirmasis sniegas Aukštaitijoje, Rytų Lietuvoje. O lapkričio 1-2 dienomis dažniausiai daugiau nei pusėje Lietuvos būna pasirodęs pirmas sniegas. Vėliausiai jis iškrinta prie jūros, vakariniuose rajonuose, Dzūkijoje, kur vidutinės pirmojo sniego pasirodymo datos yra lapkričio 7 – 10 d.“, – sakė V. Ralienė.

Kasdien – vis šalčiau

Apibendrindamas artimiausių dienų orų tendencijas, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas konstatavo, kad kasdien bus vis vėsiau.

„Šeštadienį bus dar šilta – 13-18 laipsnių, matysime nemažai saulės. Sekmadienį jau bus daugiau debesų, dėl to bus vėsiau – 11-16 laipsnių', – sakė T. Kantautas.

Pasak sinoptiko, pirmadienį visi pajusime stipresnį atšalimą.

„Sekmadienio antroje dienos pusėje pas mus pradeda veržtis šaltesnis oras, ir pirmadienį visa šalis bus užlieta šalta oro mase. Dieną sušils jau tik iki 7-12 laipsnių.

Antradienis ir trečiadienis bus šalti. Naktimis tebus vienas kitas laipsnis šilumos, o trečiadienio naktį jau daug kur gali pašalti, o dienomis bus tik 5-10 laipsnių šilumos“, – sakė T. Kantautas.

Daugiau kritulių klius sekmadienį

Pasak sinoptiko, šeštadienį Lietuvoje daugiausiai bus sausa, tik šiaurės vakariniuose rajonuose gali palyti.

„Sekmadienis bus drėgnesnis. Naktį šiaurės vakariniuose rajonuose, dieną – daug kur, palis. Daugiausiai to lietaus klius vakariniams ir šiauriniams rajonams“, – sakė T. Kantautas.

Pasak sinoptiko, pirmadienį daug kur palis, bet lietūs bus trumpalaikiai ir nelabai gausūs.

„Paskui lietaus mažės. Antradienį lis jau tik vietomis, o trečiadienį, panašu, kad žymesnių kritulių nebus“, – sakė T. Kantautas.