Liberalų sąjūdis dirbs opozicijoje ir per savo atstovus Seime visomis išgalėmis sieks įgyvendinti savo svarbiausias rinkimų programos nuostatas. Palaikysime tuos sprendimus, kurie padės Lietuvai tapti atviresne, modernesne ir turtingesne valstybe. Kritikuosime kolektyvizmo ir valdžios kišimosi į asmeninį žmonių gyvenimą apraiškas“, – teigiama partijos tarybos patvirtintoje rezoliucijoje.

Savo ruožtu liberalai žada siekti, kad būtų mažinami mokesčiai dirbantiesiems, mažinamas pridėtinės vertės mokestis, neapmokestinamas pelnas kuriantiems naujas darbo vietas ir plečiantiems verslą.

Žmogaus laisvių srityje liberalai žada balsuoti už partnerystės instituto įteisinimą visiems žmonėms, asmens vardo rašymą visomis lotynų abėcėlės raidėmis. Partija taip pat rems balsavimo internetu bei dvigubos pilietybės įtvirtinimą kuo platesniam žmonių ratui.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius partijos tarybose posėdyje šeštadienį džiaugėsi rinkimų rezultatais ir partiečius ragino netapti arogantiškais: kritikuoti ne rinkimus laimėjusius oponentus, o liberalizmui prieštaraujančias jų idėjas.

„Frakcija turės būti labai aktyvi, bet mes neturime kritikuoti kitų žmonių, mes turime kritikuoti kitų žmonių veiksmus, ir tai yra labai svarbu. Mes neturime arogantiškai žiūrėti, kalbėti apie rinkėjus, kurie rinko ne mus šį kartą, jie turėjo tam priežasčių“, – sakė partijos lyderis.

„Mes neturime nieko niekinti, jokio rinkėjo, jokio politiko, kuris atėjo į Seimą, bet labai aršiai ir taikliai sakyti, ką jie daro ne taip ir kaip tai padaryti geriau. Man atrodo, šitas momentas ypatingai svarbus. Jei mes tik pradėsime sakyti, kad jie yra blogi, mes automatiškai tapsim, kokiais kartais kaltina esant politikus – arogantiški, pasipūtę, o grubiai tariant „seni vazonai“, kurie nieko nekeičia, tik kritikuoja tuos, kurie kažką daro“, – kalbėjo R. Šimašius.

Kalbėdamas apie situaciją pasaulyje, JAV rinkimus, „Brexit“, jis sakė, kad tendencijos kelia nerimą, nes ateina ksenofobijos, chamizmo, populizmo banga, o šios tendencijos matyti ir Lietuvoje.
„Dabar mes turime koaliciją, kuri žaliai raudona. Kaip taikliai yra pasakę, žalią ir raudoną sumaišius spalvas žinote, kas gaunasi – ruda gaunasi spalva, ir tai neramina, ir tai yra čia šalia“, - kalbėjo R.Šimašius.

Seimo rinkimus jis įvertino kaip sėkmingus – frakcija Seime turės daugiau atstovų nei kadenciją baigiančiame Seime, o iš viso už liberalus savo balsą atidavė apie 140 tūkst. rinkėjų, nepaisant gegužę kilusio korupcijos skandalo.

Kitą savaitę darbą pradedančiame Seime Liberalų sąjūdžio frakciją sudarys 14 parlamentarų. Tai bus iki šiol didžiausia frakcija partijos istorijoje. Kadenciją baigiančiame Seime liberalai turi 12 atstovų frakciją.

Tačiau kartu R.Šimašius sakė, kad pergalė - ne be kartėlio. „Aš žiūriu, kas daugiausiai Seime mandatų turi – akivaizdžiai ne liberalai. Kas antroj vietoj – irgi akivaizdžiai ne liberalai, ir netgi trečioj vietoj – ne liberalai, todėl tas pasakymas, kad mums pavyko, yra ne be rūgštelės ar be kartėlio. Taip, tai mūsų pergalė, mes iš starto pozicijos, kurioje buvome birželio mėnesį, pasiekėme neįtiktinai daug, mes laimėjome daugiau, negu bet kas prognozavo“, – kalbėjo partijos lyderis.
Opozicinis Liberalų sąjūdis per Seimo rinkimus surinko 9 proc. rinkėjų balsų, vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti šeši liberalų atstovai.

Likus pusmečiui iki rinkimų liberalai pagal visuomenės nuomonės apklausas buvo antroje vietoje pasiekę rekordinį jiems 15 proc. populiarumą, tačiau reitingai smarkiai smuko tuometiniam lyderiui Eligijui Masiuliui gegužę patekus į korupcijos skandalą. Partijai buvo kilusi grėsmė neperžengti 5 proc. barjero į Seimą.

Seimo rinkimus laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėjo 56 vietas parlamente, valdančiąją koaliciją ji sudarė su Socialdemokratų partija.