Šioje pozicijoje jis pakeitė septynerius metus partijos sekretoriatui vadovavusį Raimondą Imbrasą, kuris penktadienį liberalams parašė atsisveikinimo laišką.

Primenama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis yra įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu. Manoma, kad iš „MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio jis priėmė 106 tūkst. eurų kyšį mainais į paramą koncernui rūpimais klausimais.

Po E. Masiulio laikinai vadovavimą partijai perėmė europarlamentaras Antanas Guoga, kuris neviešame posėdyje yra išreiškęs nepasitikėjimą atsakinguoju sekretoriumi R. Imbrasu ir į jo vietą pasiūlė R. Vaisbrodą.

Renaldas Vaisbrodas

R. Vaisbrodas Europos Parlamente yra dirbęs Europos liberalų ir demokratų aljanso frakcijos vadovo Guy Verhofstadto patarėju užsienio politikos klausimais, iki 2014 m. rugpjūčio buvo Liberalų sąjūdžio narys, paskui nutraukė narystę, bet dabar vėl žada ją atnaujinti.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius DELFI sakė, kad apie R. Vaisbrodą susimąstė, kai jį paminėjo A. Guoga. Tuomet Vilniaus meras sako paskambinęs R. Vaisbrodui paklausti, o ką jis galvotų, jei sulauktų tokio siūlymo iš R. Šimašiaus.

„Iš tiesų tuo metu aš dar neplanavau, bet kai A. Guoga paminėjotą pavardę, aš iš karto paskambinau R. Vaisbrodui paklausti, kas ir kaip, kaip jis reaguotų, jeigu aš teikčiau jo kandidatūrą. Bet jei kas kitas paminėjo jo pavardę, tai nėra nei pliusas, nei minusas - vis tiek tai mano sprendimas", - sako R. Šimašius.

Klausiamas, ar buvo gerai pažįstami su buvusiu prezidentės patarėju, R. Šimašius minėjo, kad su R. Vaisbrodu susipažino bendroje liberalų veikloje, kai jis dirbo Europos Parlamente, tačiau asmeniniai draugai esą nebuvo.

R. Vaisbrodas DELFI teigė pasiūlymą tapti atsakinguoju sekretoriumi gavęs po R. Šimašiaus išrinkimo Liberalų sąjūdžio pirmininku. Jis sako tikintis R. Šimašiaus pradėtais darbais.

DELFI primena, kad naujasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius po partiją sukrėtusio skandalo teigė sulaukęs palaikymo iš Prezidentūros. Jis patvirtino sulaukęs prezidentės skambučio ir sakė jautęs palaikymą darbuose. Prezidentūra tuomet komentavo, kad prezidentė D. Grybauskaitė su R. Šimašiumi kalbėjosi apie socialinius reikalus.

Prezidentūra pirmadienį pranešė, kad R. Vaisbrodas pareigas palieka savo noru, o vyriausiojo patarėjo užsienio politikos klausimais pareigas užims Nerijus Aleksiejūnas, iki šiol užsienio politikos patarėjų grupėje kuravęs Europos Sąjungos politikos klausimus.