Esą nereikėtų visuomenės gąsdinti skaičiais, daug svarbiau rūpintis kaip pabėgėlius integruosime:

„Atsiras politikų, kurie bandys jautria pabėgėlių tema prieš rinkimus krautis sau politinį kapitalą, kaitinti visuomenėje aistras, gąsdindami nepagrįstomis baimėmis. Pati diskusija apie pabėgėlius Lietuvoje labai sekli ir primityvi.

Viskas susikoncentruoja į skaičių – kiek Lietuvai reikia pabėgėlių priimti ir su kokiais skaičiais sutikti. Manau, kad svarbesni kiti dalykai – kokių ryžtingų ir greitų veiksmų ES reikia imtis, kovojant, kaip jau dabar darome, ne su pasekmėmis, o su priežastimis.

Turi būti labai aiškus planas, kaip užkirsti pabėgėlių srautą į Europos Sąjungą. Ar tai būtų tam tikros karinės operacijos, kuriomis būtų sutriuškintos nusikalstamos grupuotės, gabenančios pabėgėlius.

Kai kalbame apie Lietuvą, nemažiau svarbi diskusija apie tai, ką pabėgėliai čia veiks, kaip jie bus socialiai integruoti. Kaip jie bus supažindinti su Lietuvos kultūra, tradicijomis, kalba. Kitą savaitę į savo frakciją kviečiamės premjerą A. Butkevičių, apie tuos reikalus ir kalbėsime“, - sakė E. Masiulis.

Laida „Opozicija” transliuojama penktadieniai 8.05 val.