„Mūsų rezultatus vertiname gerai <...>. Laukiame antrojo turo ir ruošiamės jam“.

Paklausta, kodėl žmonės rinko Laisvės partiją, o ne – jų, ji sakė, kad savo rezultatą vertina gerai, o po pasirodymo vienmandatėse rezultatas turėtų gerėti.

„Džiaugėmės, kad liberalių rinkėjų balsai nebuvo prarasti. <....> Mes matome tai, kaip proveržį ir kad Seime rinkėjai nori liberalių idėjų atstovimo“.

„Rezultatai džiugina, labai dėkojame liberaliems rinkėjams, liberalai Lietuvoje išlieka stabilūs balsuotojai. Mūsų rinkėjai nori pokyčių“, - sakė Edita Rudelienė.

V. Čmilytė-Nielsen kalbėjo, kad norėtų eiti žingsnis po žingsnio, o perspektyvoje norėtų, kad liberalus rinkėjas turėtų kuo stipresnį atstovavimą.

Taip pat nurodė, kad kol kas nemato sąlyčio taškų su „valstiečių“ partija.

Liberalų rinkėjai reitingavo Pranckietį

Liberalų sąjūdis turi 6 kandidatus, kurie šiuo metu preliminariai patenka į Seimą. Aukščiausiai išreitinguoti: Viktorija Čmilytė-Nielsen ir po reitingavimo liko antra, po jos eina Eugenijos Gentvilas, pakilęs iš šeštosios vietos.

Viktoras Pranckietis yra trečias, kaip ir priešrinkiminiame sąraše. Ketvirtoje vietoje po reitingavimo lieka Virgilijus Alekna, o Simonas Gentvilas palypėjo iš 8 į 5 poziciją. Šeštoje vietoje yra Kęstutis Glaveckas, priešrinkiminiame sąraše jis buvo 12-as.

Už brūkšnio lieka Andrius Bagdonas, kuris priešrinkiminame sąraše buvo antras, po jo seka Arminas Lydeka.

Pirmauja konservatoriai

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pirmauja Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje, valdantieji „valstiečiai“ lieka antri, Darbo partija – kol kas trečia, bet jai ant kulnų lipa socialdemokratai, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys

Suskaičiavus balsus 1862-ose apylinkėse iš 1989, TS-LKD surinko 21 proc. balsų ir gauna 20 mandatų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi beveik 19 proc. balsų ir 16 mandatų, Darbo partija – 10 proc. ir devynis mandatus, Lietuvos socialdemokratų partija – 10 proc. ir aštuonis mandatus.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija, negalutiniais duomenimis, surinko daugiau kaip 8 proc. balsų ir turi septynis mandatus, Liberalų sąjūdis – per 6 proc. ir šešis mandatus.

Naujausiais duomenimis, rinkimų barjerą įveikia ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, už ją balsavo 5,1 proc. rinkėjų. Tai jai užtikrina keturis mandatus.

Daugiamandatėje apygardoje partijos dalijasi 70 mandatų iš 141. Dar 71 parlamentaras renkamas vienmandatėse apygardose.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausanti Lietuvos socialdemokratų darbo partija neperžengia rinkimų barjero su 3 proc. balsų.

Daugiamandatėje apygardoje kandidatų sąrašus kėlė 17 partijų.