Skrodimą atlikęs Teismo medicinos tarnybos Klaipėdos apygardos skyriaus vadovas Diomenas Vitkus teigė, kad A.Misiūną ištiko staigi mirtis, neaptikta jokių ryškesnės patologijos požymių.

Per metus tarp maždaug 800 ištirtų mirusiųjų tokia diagnozė nustatoma 2-3 kartus. Po nelaimės liberalai nutraukė savo šventę. Liko nesuvalgytas ir didžiulis tortas su marcipaniniu E.Gentvilo bareljefu.

Po sveikinimų - į Smiltynę

Liberalų renginys, šiais metais pavadintas visuotine nuo mokesčių išsivadavusių žmonių švente, dešimtą valandą ryto prasidėjo Klaipėdos Atgimimo aikštėje. Po Liberalų sąjungos vadovo Eugenijaus Gentvilo sveikinimo kalbos ir nugriaudėjusio patrankos šūvio į valstybei sumokėtus mokesčius liberalai su šeimomis patraukė į senąją perkėlą.

Šventė vyko Smiltynės sveikatingumo centre. Čia suvažiavo keli šimtai liberalų iš Klaipėdos, Palangos, Gargždų, Vilniaus ir kitų miestų. Renginyje galiojo tik oficiali valiuta - libai. Už dešimt litų galėjai įsigyti 10 libų su E.Gentvilo atvaizdu. Ant 5 libų nominalo banknoto buvo Seimo nario Eligijaus Masiulio, ant l libo - Seimo nario Raimundo Palaičio portretai.

Varžybos prasidėjo sėkmingai

Pasivaišinę alumi ir užkandę liberalai pradėjo sporto varžybas. A.Misiūnas sėkmingai sužaidė vienerias futbolo rungtynes - du kėlinius po 5 minutes. Nugalėjusi jo komanda iškopė į kitą etapą.

Tik prasidėjus pirmajam kėliniui A.Misiūnas pasakė, kad jam pasidarė silpna, ir atsigulė ant žolės. Nutraukus varžybas per garsiakalbį iškviestas kartu su liberalais buvęs Klaipėdos ligoninės gydytojas kardiologas Vidmantas Balsys su kitais ėmė daryti dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą.

Renginyje nebudėjo greitoji

Į Smiltynę greitosios automobilis atvyko tik po pusvalandžio. Medikai teigia nuo iškvietimo kelyje užtrukę 18 minučių, nes reikėjo per Kuršių marias persikelti keltu. Gydytojai suleido vaistų, vėl buvo bandoma daryti dirbtinį kvėpavimą. Į bandymus gaivinti elektrošoku organizmas beveik nereagavo.

Važiuodamas iš sveikatingumo centro sugedo greitosios pagalbos automobilis - kelis šimtus metrų iki perkėlos jį nustūmė šventės dalyviai. Nors kelto kapitono buvo prašyta laukti medikų, šis pastovėjęs keliolika minučių jau buvo pakėlęs trapą ir truktelėjęs nuo krantinės. Kol vėl buvo nuleistas trapas, bėgo sekundės.

Į kitą marių pusę persikėlus keltui, čia jau stovėjo kitas greitosios pagalbos automobilis, į kurį buvo perkeltas nelaimės ištiktas žmogus. Medikai teigia, kad jiems atvykus į Smiltynę A.Misiūnas jau buvo miręs.

Apie nelaimę išgirdę medicinos specialistai teigė, kad masiniuose renginiuose, juo labiau vykstančiuose sunkiau pasiekiamoje Kuršių nerijoje, turi budėti greitosios pagalbos automobilis.

Vylėsi gyventi šimtą metų

Klaipėdos universitete rekreacijos specialybę įgijęs A.Misiūnas jau keletą metų buvo Liberalų sąjungos narys. Aktyvus jaunuolis studijų metais buvo Studentų sąjungos prezidentas. Baigęs mokslus jis dirbo uostamiesčio bendrovėse „Klaipėdos vanduo" ir „Klaipėdos energija", prieš porą mėnesių persikėlė į Vilnių, rengė Europos Sąjungos finansuojamus aplinkosaugos projektus.