Liberalai kiek netikėtai surinko daugiau balsų, nei Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“. Dešinieji į Briuselį siunčia du europarlamentarus: jais tapo pokerio ir lažybų milijonierius Antanas Guoga bei Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius.

O su vienu mandatu likę „darbiečiai“ neslepia, kad dvi kėdes Briuselyje gavę liberalai praras kėdę Seimo vadovybėje. Seimo pirmininkė ir Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė teigia, jog pasibaigus Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai periodui, P. Auštrevičiaus turėtas postas yra perteklinis.

„P. Auštrevičius, vienas iš vicepirmininkų, yra išrinktas į EP. (…) Buvo siūlymas, man atrodo, Seimo nario Vytauto Juozapaičio, kad po pirmininkavimo sumažinti vienu vicepirmininku. Aš galvoju, kad aš pasinaudosiu tuo siūlymu“ , - žurnalistams teigė L. Graužinienė.

Pasak jos, Seimo vicepirmininkų skaičius, panaikinus P. Auštrevičiaus „etatą“, bus pakankamas, o opozicija dėl to triukšmauti neturėtų. „

P. Auštrevičius buvo tikrai patyręs užsienio politikoje, jis tikrai man labai daug padėjo. (…) P. Auštrevičiaus patirtis labai pravertė mums Seimo vadovybėje. Man gaila, bet žmogus vis tiek, na... žmonės pasitikėjo, jį išrinko į EP. Mes galime apsieiti ir su vienu vicepirmininku mažiau. Juo labiau, kad buvo iš opozicijos toks siūlymas“, - sakė L. Graužinienė.