Liberalai pirmadienį pasipiktino ministro sprendimu atšaukti antradienį planuotą susitikimą su frakcija „dėl pastarojo meto skandalų“ nenurodžius priežasčių. Ministras atšaukė ir antradienio rytą turėjusį vykti susitikimą su opoziciniais konservatoriais.

Pastarųjų atstovė nurodė, kad ministras atšaukė susitikimą „nenurodydamas aiškių tokio sprendimo motyvų“ ir vengia atvykti į frakcijos posėdį jau antrą kartą.

„Chaosas, į kurį yra stumiamos ministerijos valdomos valstybinės įmonės, politinis turizmas už mokesčių mokėtojų pinigus, abuojumas elementariems etikos standartams: sąskaitas už pietus pavedant apmokėti pavaldiniams, įmanomas sustabdyti vieninteliu būdu – atsistatydinant pačiam arba atstatydinant po interpeliacijos“, – teigia liberalai.

Anot opozicijos atstovų, Susisiekimo ministerija pastaruoju metu tapo „nesibaigiančių skandalų ir prasto darbo pavyzdžiu“, tuo metu ministras atsakingas už strategiškai svarbias šalies įmones – jūrų ir oro uostus, geležinkelius, paštą.

Liberalai skandalingu vadina ministro sprendimą atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, taip pat „svarstymus apie galimus kitų strateginę reikšmę turinčių valstybės valdomų įmonių (VVĮ) Valdybų ir vadovų pakeitimus“ ir tvirtina, kad taip griaunama valstybės valdomų įmonių reforma.

„Delsimas šiuo atveju būtų leidimas ministrui toliau piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, todėl liberalai mano, kad Susisiekimo ministras privalo atsistatydinti arba būti atstatydintas“, - teigia liberalas Eugenijus Gentvilas.

Naujienų portalas 15min.lt skelbė, kad J. Narkevičiaus vakarienę spalio mėnesį Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose apmokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija. Anot portalo, šių metų kovą „Lietuvos paštas“ apmokėjo ir jo dukros, tuometinės Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Karolinos Narkevič pietus.

Ministras kritikos sulaukė dėl spalio pabaigoje priimto sprendimo atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, dėl paties J. Narkevičiaus siūlymu Vyriausybėje patvirtinto papildomo finansavimo jo rinkimų apygardos objektams.

Su pačiu J. Narkevičium BNS pirmadienį susisiekti nepavyko.

Vėliau pirmadienį Susisiekimo ministerija pranešė, kad ministras J. Narkevičius nevengia susitikti su Seimo liberalų ir konservatorių frakcijomis.

Pranešime teigiama, kad „dėl netikėtai pasikeitusios darbotvarkės“ su liberalų frakcijos seniūne Viktorija Čmilyte-Nielsen sutarta susitikimą nukelti į trečiadienį, o su konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu tariamasi susitikti trečiadienį arba ketvirtadienį.